UKUPNE dužine 42,2 kilometara

Autoput Prijedor – Banja Luka dobio prve kilometre

22.12.2023. 09:49 / Izvor: SRNA
prijedor kinezi

Iz pravca Prijedora prema Banjaluci do sada je izgrađeno šest kilometara autoputa.

Iz pravca Prijedora prema Banjoj Luci do sada je izgrađeno šest kilometara autoputa i urađene su studije izvodljivosti za dionicu autoputa Prijedor - Novi Grad i brzi put Prijedor - Kozarska Dubica.

To je rečeno nakon sastanka gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora sa predstavnicima koncesionara "SDHS-CSI BH".

Kineski investitori zahvalili su Javoru za dosadašnju podršku na realizaciji ovog projekta, a gradonačelnik Prijedora je naglasio da je ovo jedan od najvažnijih projekata u posljednjih 30-40 godina koji se implementira na području grada.

"Za našu lokalnu zajednicu ovo je strateški projekat koji će modernim saobraćajnicama povezati Prijedor sa zemljama regiona i EU", rekao je Javor i dodao da to otvara dodatne mogućnosti za investiranje u izvozno orijentisanu privredu.

Ugovorom o koncesiji za izgradnju autoputa Banja Luka–Prijedor definisano je da će taj autoput biti dužine 42,2 kilometara, profila sa po tri saobraćajne trake po smjeru i razdijelnim pojasom između.

Prema glavnom projektu, očekuje se izgradnja 11 mostova, sedam vijadukta, 25 nadvožnjaka, šest podvožnjaka, tri petlje, 10 potpornih zidova, tri naplatne stanice, te centar za održavanje i kontrolu saobraćaja i odmorište.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije