U TOKU JE TENDER

UKC RS: Osposobljena jedna angio-sala, uskoro u funkciji i druga

02.01.2024. 08:00 / Izvor: Akta.ba
ZDRAVSTVO

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će ova zdravstvena ustanova u narednom periodu dobiti još jednu angio-salu.

U Klinici za kardiologiju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci jučer je, nakon dvodnevnog kvara, osposobljena jedna angio-sala i hitni slučajevi redovno se opservišu, a u toku je osposobljavanje druge sale koja će biti u funkciji za nekoliko dana, saopšteno je iz UKC-a.

"Svim pacijentima u protekla dva dana bila je na raspolaganju sala u Opštoj bolnici 'Dr Mladen Stojanović' u Prijedoru koja je svojevremeno osposobljena pod mentorstvom ljekara naše ustanove. U protekla dva dana svi pacijenti koji su upućivani iz UKC-a dobili su adekvatnu zdravstvenu zaštitu i nisu bili ugroženi", navodi se u saopštenju UKC-a.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će ova zdravstvena ustanova u narednom periodu dobiti još jednu angio-salu.

"U toku je tender za nabavku najsavremenije angio-sale na svijetu i ponosan sam na činjenicu što možemo pružiti najbolju zdravstvenu zaštitu stanovnicima Republike Srpske 24 časa dnevno tokom cijele godine", rekao je Đajić.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije