MNOGO BOLJI USLOVI

Gradska dvorana "Mirsad Hurić" u Goraždu nakon 31 godinu dobila novi parket

05.01.2024. 08:22 / Izvor: Akta.ba
DVORANA

U Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" završeni su radovi na postavljanju parketa čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za goraždanske sportiste.

U Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" završeni su radovi na postavljanju parketa čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za  goraždanske sportiste.

Direktor JU Sportski centar Nermin Obuća naglašava da nakon 31 godinu  dvoranski sportovi u Goraždu ulaze u novu epohu.

"Radove za postavljanje parketa tempirali smo u vrijeme kada su naši sportski kolektivi završili svoja takmičenja. Firma koja je dobila posao ušla je u dvoranu pred samu Novu godinu i oni su stvarno u jednom rekordnom roku  uspjeli da završe sve planirane radove na radost svih naših sportista", naglasio je Obuća.

Naglasio je da već od danas goraždanski sportisti mogu početi sa korištenjem velike dvorane.

"Košarkaši  Radničkog i odbojkaški klub Goražde u januaru počinju svoja takmičenja tako da smo uspjeli da to sve privedemo kraju i da svim klubovima već počnemo pružati uslugu korištenja termina. Krov velike sale gradske dvorane ranije je urađen nanovo tako da nemamo ni bojazan od prokišnjavanja", napomenuo je Obuća.

Naglasio je da preostaje rekonstrukcija krovova na nižim nivoima, iznad malih sala i holova, za što je prema predračunima potrebno osigurati  oko 70.000 KM.

Projekat postavljanja parketa u Gradskoj dvorani u vrijednosti 200.000 KM finansirali su Ministarstvo za  obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde sa 170.000 KM, dok je preostalih 30.000 KM izdvojio Grad Goražde.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije