U MZ Švrakino Selo III

U ulici Kenana Demirovića gradit će se sportsko i dječije igralište

15.01.2024. 15:08 / Izvor: Akta.ba
igralište

U ulici Kenana Demirovića gradit će se dječije i sportsko igralište.

Stanovnici mjesne zajednice “Švrakino Selo III” dobit će nove sportsko rekeracione sadržaje koji će upotpuniti svakodnevni život u ovom dijelu općine Novi Grad Sarajevo. U ulici Kenana Demirovića gradit će se dječije i sportsko igralište.

U ovoj ulici u toku su radovi na izgradnji potpornog zida i proširenja prilazne saobraćajnice budućem sportsko rekretivnom kompleksu, a dolaskom ljepšeg vremena započet će izgradnja sadržaja za djecu i omladinu.

Projektom je predviđena izgradnja sportskog terena i dječijeg igrališta, čime će najmlađi sugrađani dobiti novo mjesto za igru i zabavu, a oni nešto stariji mjesto za sportske i rekreativne aktivnosti.

Zbog specifične konfiguracije terena radovi će se izvoditi na dva nivoa sa betonskim zidovima i pločama, a cijelo igralište će biti ograđeno panelnom ogradom.

Na prvom nivou planirana je izgradnja sportskog terena za mali nogomet i basket površine 560 metara kvadratnih sa tribinama, dok će se na drugom nivou graditi dječije igralište površine 220 metara kvadratnih.

Igralište će biti opremljeno modernim mobilijarom i gumenom podlogom. Djeci će na raspolaganju biti kula sa toboganima, ljuljačke, klackalice i njihalice.

Cijeli prostor će biti upotpunjen parkovskim klupama i korpama za otpatke, a jedan dio igrališta će biti hortikulturno uređena zelena površina.

Radove će izvoditi firma GD “Konstrukcije” u okviru potpisanog sporazuma sa Općinom Novi Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije