NFS BiH u saradnji sa UEFA i lokalnim zajednicama

Pogledajte kako napreduje izgradnja hibridnog terena

22.01.2024. 11:20 / Izvor: Sport1
sport

Projekat koji je pokrenut od strane NFS BiH u saradnji sa UEFA i lokalnim zajednicama, jedan je od najboljih projekata od osnivanja našeg saveza

Projekat koji je pokrenut od strane NFS BiH u saradnji sa UEFA i lokalnim zajednicama, jedan je od najboljih projekata od osnivanja našeg saveza

Tereni na Koševu, Gradskim stadionima u Banjoj Luci i Tušnju, Pod Bijelim brijegom te Areni Rođeni u potpunosti su renovirani i na njima se odigravaju utakmice Premijer lige BiH.

Tokom jeseni krenuli su radovi na Pecari u Širokom Brijegu, te stadionu u Doboju na kojem nastupa Sloga. 

Radovi na Pecari startali su početkom oktobra prošle godine, a tri mjeseca kasnije, tačnij eviše od stotinu dana kada je krenula rekonstrukcija i podizanje travnjaka, na terenu se ništa ne dešava.

Posjetu Hercegovini i Širokom Brijegu smo iskoristili da obiđemo travnjak Pecare, a tamo su nas zatekli prilično ružni prizori.

Na terenu se nalazi bager, sve je izrovano, od drenaže i novog travnjaka nema ništa, a niko od ljudi koje smo zatekli nije nam mogao reći o čemu se radi.

Kada će se Široki Brijeg vratiti na svoj teren, pred svoje navijače upitno je, a sigurno da je to veliki problem za klub sa Pecare, s obzirom na to da se nalaze u nezavidnoj situaciji na tabeli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije