Razvojna agencija

Za projekte u Gradišci obezbijeđeno više od dva miliona KM

30.01.2024. 13:40 / Izvor: SRNA
Gradiška

Za relizaciju projekata u 2023. godini Razvojna agencija Gradiška - RAGA obezbijedila je oko 2,1 milion KM grantovskih bespovratnih sredstava.

Za relizaciju projekata u 2023. godini u Gradišci, Razvojna agencija Gradiška - RAGA obezbijedila je oko 2,1 milion KM grantovskih bespovratnih sredstava od domaćih i stranih donatora.

Direktor Razvojne agencije Bogdan Vicanović rekao je Srni da je 90 odsto kapaciteta agencije bilo usmjereno prema projektima koje je Grad Gradiška definisao kao najvažnije u svojim strateškim dokumentima.

"Jedan od najvrednijih projekata, koji će biti realizovan u ovoj godini, jeste izgradnja fotonaponske elektrane na vodoizvorištu u Žeravici, vrijedan oko 1,2 miliona evra, za koji je od Slovenačke razvojne agencije dodijeljen bespovratni grant od 600.000 evra. Realizovano je i nekoliko projekata u vezi sa putnom infrastrukturom, digitalizacijom Gradske uprave, rješavanjem problema romske nacionalne manjine i nabavkom opreme za gradiški Dom zdravlja“, naveo je Vicanović.

Prema njegovim riječima, gradska Razvojna agencija počela je sa pripremom novih pojekata u skladu sa otvorenim javnim pozivima stranih i domaćih donatora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije