PROJEKAT VRIJEDAN PREKO 300 HILJADA KM

Potpisan ugovor o dogradnji kompleksa logističkog centra u Posušju

07.02.2024. 08:14 / Izvor: Akta.ba
POSUŠJE

Načelnik Općine Posušje Ante Begić potpisao je u utorak s direktorom tvrtke "Kror" d. o. o. ugovor o dogradnji kompleksa logističkog centra.

Načelnik Općine Posušje Ante Begić potpisao je u utorak s direktorom tvrtke "Kror" d. o. o. ugovor o dogradnji kompleksa logističkog centra. Ukupna ugovorena vrijednost iznosi 315.406,14 KM od čega Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta sudjeluje sa 150.000 KM.

Iz Općine Posušje podsjetili su kako se kroz poduzetnički inkubator u Logističkom centru u sklopu Tehnološkog parka, pruža prilika startup tvrtkama, dakle početnicima s perspektivnom vizijom, u razvijanju svog poslovanja uz podršku Općine, u vidu pružanja povlaštene cijene zakupa prostora i osiguranja potrebne popratne infrastrukture.

"Proširenje, odnosno gradnja novog objekta površine 440 kvadratnih metara je bila nužnost s obzirom na popunjene postojeće kapacitete. Namijenjen je malom i srednjem poduzetništvu u vidu podrške u njihovom početnom poslovanju. Ovime se stvaraju i preduvjeti za gospodarski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini, a što ima utjecaja i na više razine vlasti", kazao je Begić.

Također, u suradnji sa srednjom strukovnom školom u Logističkom centru obavlja se praksa za CNC operatera, a putem javnih poziva omogućena je obuka i svim pojedincima zainteresiranima za ovo traženo zanimanja, što je pokriveno svjedodžbama o osposobljavanju za zanimanje CNC programer/operater, u skladu s rješenjem Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije