Prnjavor

Uloženo 100 hiljada KM u rekonstrukciju ulice Branka Ćopića

07.02.2024. 11:00 / Izvor: SRNA
prnjavor

U Prnjavoru je rekonstruisana Ulica Branka Ćopića, zahvaljujući zajedničkom ulaganju Fonda za povratak BiH i grada Prnjavora.

U Prnjavoru je rekonstruisana Ulica Branka Ćopića, zahvaljujući zajedničkom ulaganju Fonda za povratak BiH i grada Prnjavor u ukupnom iznosu od 99.944 KM.

Rekonstruisani drugi dio ulice u dužini od 230 metara danas su obišli predstavnici Republičkog sekretarijata za izbjeglice, Fonda za povratak BiH i grada Prnjavora.

Direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković rekao je da je Fond u ovaj projekat uložio 40.000 KM, a preostala sredstva je obezbijedio grad Prnjavor.

"Fond učestvuje u projektima izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture u povratničkim naseljima. I u narednom periodu nastavićemo dobru saradnju sa Gradskom upravom", izjavio je Ninković novinarima.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš podsjetio je da je ranije rekonstruisan prvi dio ove ulice, a u taj projekat je Vlada Republike Srpske uložila 50.000 KM, a grad Prnjavor 64.000 KM.

"Ukupno je u ovaj projekat uloženo oko 212.000 KM, od čega je grad učestvovao sa 122.000 KM. Nastavljamo dalje da zajedno izgrađujemo infrastrukturu. Već smo konkurisali kod Fonda za povratak BiH za projekat izgradnje kanalizacije u Mjesnoj zajednici Ratkovac-Konjuhovci", izjavio je Tomaš.

Tomaš je najavio još nekoliko infrastrukturnih projekata, među kojima su sanacija ulica pored katoličke crkve u Prnjavoru, u blizini srednje škole i naselju Babanovci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije