Mladima za samozapošljavanje od grada Prnjavora 50.000 KM

09.05.2024. 08:22 / Izvor: SRNA
prnjavor

Grad Prnjavor obezbijedio je 50.000 KM za podsticaj za samozapošljavanje mladih kroz projekat "start up" preduzetništva.

Grad Prnjavor obezbijedio je 50.000 KM za podsticaj za samozapošljavanje mladih kroz projekat "start up" preduzetništva, a ugovori sa korisnicima potpisani su danas u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo što se od 2022. godine kada su prvi put iz gradskog budžeta izdvojena sredstva za ovu namjenu do danas sve više mladih prijavljuje za pokretanje vlastitog biznisa.

"Prvobitno je bilo predviđeno da do kraja godine petoro najbolje rangiranih dobije po 6.000 KM, ali smo uvidjeli da ima još mladih koji su konkurisali za ova sredstva, a ispunjavaju uslove, i odlučili smo da dodamo još petoro koji će dobiti po 4.000 KM", pojasnio je Tomaš.

On je naglasio da je ovo primjer uspješnih mladih ljudi koji imaju ideju i hrabrost za pokretanje vlastitog posla.

"U tom odvažnom poduhvatu podrška grada neće izostati. Danas je isplaćena polovina predviđenog iznosa, a u drugoj polovini godine će biti isplaćen i ostatak sredstava", dodao je Tomaš.

Jedan od mladih koji je dobio podsticaj jeste David Vujasinović koji do kraja maja planira da otvori muški frizerski salon u Prnjavoru.

On je rekao da će mu sredstva koje je obezbijedio grad biti od velike pomoći.

"Siguran sam da trudom i radom mogu da se postignu veliki rezultati jer se znanje i profesionalnost u svakom poslu nagrađuju", dodao je Vujasinović.

Anđela Ćućić, koja se bavi digitalnim marketingom, izjavila je da je srećna što je nakon rada u agencijama dobila priliku da se samostalno bavi poslom koji voli.

"Završila sam više različitih stručnih usavršavanja i drago mi je što ću moći dodatno da doprinesem digitalizaciji grada", naglasila je Ćućićeva.

Osnovni kriterijumi za dobijanje sredstava su da lice koje aplicira nema više od 35 godina, da nema registrovanu vlastitu djelatnost i da se nalazi na evidenciji Biroa za zapošljavanje.

Grad Prnjavor je 2022. godine za ovu namjenu izdvojio 30.000 KM, a prošle godine 46.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti