POTREBNE INVESTICIJE

Veliki neiskorišteni potencijal gatačkog planinskog i zimskog turizma

14.02.2024. 13:48 / Izvor: SRNA
volujak

Gacko ima veliki i nedovoljno iskorišten potencijal za razvoj planinskog i zimskog turizma, prvenstveno zahvaljujući planinama.

Gacko ima veliki i nedovoljno iskorišten potencijal za razvoj planinskog i zimskog turizma, prvenstveno zahvaljujući planinama Volujak, Zelengora, Maglić i Lebršnik, kojima je okružena, kao i planinskom prevoju Čemerno, izjavila je danas Srni direktor gatačke Turističke organizacije Jelica Kovačević.

"Planinski prevoj Čemerno plijeni svojim ljepotama i čistim vazduhom, a da bi to mjesto postalo turistički centar potrebna su velika ulaganja u infrastrukturu, smještajne kapacitete i dodatne sadržaje", ukazala je Kovačević. 

Ona je napomenula da, iako ove godine još nema snijega na Čemernu, gatačka Turistička organizacija je sa partnerima, kao i ranije, organizovala promotivnu akciju "Svi na snijeg – Čemerno te zove", koja privlači brojne ljubitelje planinske prirode i ljepota ovog kraja iz cijele Hercegovine. 

Cilj te manifestacije je, kako je navela, promovisanje turističkih potencijala opštine Gacko, sa akcentom na planinski i zimski turizam, kao i aktivni odmor, druženje i boravak u prirodi za Gačane i stanovnike susjednih hercegovačkih opština. 

"Međutim, samo to nije dovoljno, jer su potrebne i investicije u infrastrukturu na tom području radi većeg razvoja planinskog i zimskog turizma", pojasnila je Kovačević. 

Ona je dodala da će se u gatačkoj Turističkoj organizaciji i u narednom periodu truditi da što više afirmišu tu oblast, koja predstavlja nedovoljno iskorišćen dragulj gatačke opštine. 

Na području Gacka postoji i Planinski kamp "Volujak" u koji dolazi dosta turista, koji su takođe zainteresovani i posjećuju i gatačke katune, koji su posebno interesantni u obližnjim planinama, kao i da bi boravili u prelijepoj planinskoj prirodi kojom je okružena ta hercegovačka opština. 

Prema njenim riječima, ljubiteljima planinarenja je na raspolaganju i via ferata "Kuk" na planini Volujak, kojim je dodatno proširena turistička ponuda Gacka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije