RASPISAN TENDER

Banja Luka dobija kino na otvorenom vrijedno preko pola miliona KM

26.02.2024. 10:56 / Izvor: Akta.ba
kino

Grad Banja Luka je raspisao javni poziv za uređenje javnih površina privremenog karaktera na lokaciji nekadašnjeg kina Kozara.

Grad Banja Luka je raspisao javni poziv za uređenje javnih površina privremenog karaktera na lokaciji nekadašnjeg kina Kozara.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji procijenjena vrijednost nabavke iznosi 599.000 KM bez PDV-a.

Rok za izvođenje predmetnih radova je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao, a izvođač je dužan da radove započne odmah po uvođenju u posao.

Podsjećamo, prošlog augusta gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je istakao da na mjestu bivšeg kina Kozara, gdje je ranije planirana izgradnja četrnaestospratnice tzv. Cinema Tower, biće izgrađen park s amfiteatrom i kinom na otvorenom.

"Takođe, gradićemo i amfiteatar i kino na otvorenom kao svojevrsno sjećanje na kino "Kozara". Naš cilj je da gradimo, da idemo naprijed, ali i da vraćamo i obnavljamo duh starih vremena i dajemo im novi sjaj. Kao što smo to uradilo s vraćanjem fontane iz parka 'Petar Kočić'", rekao je Stanivuković.

Rok za prijem ponuda na raspisani tender je 14. mart, a radovi obuhvataju betoniranje, postavljanje betonskih klupa, urbanog mobilijara, ali i konstrukciju za kino na otvorenom kao i led displej dimenzija 9x4,5 m, kao i druge radove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije