AMBICIOZAN PROJEKT

Bihać jača sportsku infrastrukturu, gradi se sportski centar "Prekounje" (FOTO)

08.03.2024. 10:45 / Izvor: Akta.ba

Riječ je o ambicioznom projektu koji će doprinijeti idealnim infrastrukturnim uvjetima, kao i unapređenju kvalitete trenažnog procesa.

Za veoma kratko vrijeme uprava OFK "Bihać" postigla je veliki uspjeh i fantastične rezultate kada je u pitanju razvoj lokalne zajednice, a primjer toga je i gradnja sportskog centra "Prekounje".

Riječ je o ambicioznom projektu koji će doprinijeti idealnim infrastrukturnim uvjetima, kao i unapređenju kvalitete trenažnog procesa.

U razgovoru za Akta.ba govorili su o detaljima gradnje sportskog centra i njegovom značaju za grad Bihać.

"Nije prošla niti godina dana od imenovanja novih upravljačkih struktura u našem klubu, a nakon čega smo odmah krenuli ka realizaciji onih ideja i vizija koje smo imali prije imenovanja. Pratimo javne pozive kako domaćih tako i međunarodnih institucija na koje apliciramo. Tako smo za izgradnju ograde imali podršku od strane Sportskog saveza USK, Vlade USK, te Cesta FBiH, a iznos cjelokupne investicije vezane za ogradu iznosi oko 55 hiljada KM. Ono što je vrijedno napomenuti, uz pomoć naših partnera izradili smo projekat Sportskog centra "Prekounje", a shodno kojem smo aplicirali na pozive kada je riječ o ovom infrastrukturnom projektu. Od strane donatora (UNHCR) je kupljena oprema u visini od 200 hiljada KM, riječ je o umjetnoj travi za mali teren, reflektorima za cijeli Sportski centar (mali i veliki teren), i stubovima za reflektore", kazali iz OFK "Bihać".

prekounje

TRENINZI NA UMJETNOJ TRAVI I POD REFLEKTORIMA OVOG LJETA

Grad Bihać je sa navedenim donatorom potpisao sporazum o ugradnji navedene opreme kao učešće grada u ovom projektu, a sa projektom Sportskog centra “Prekounje” Grad Bihać je aplicirao na nivo kantona, te su od Vlade USK obezbjeđena sredstva u iznosu od skoro 150 hiljada KM.

"Očekujemo kada otpočne građevinska sezona, a to je u narednih nekoliko mjeseci, da Grad Bihać sa svojim nadležnim službama krene u proceduru izvođenja radova i ugradnje kupljene opreme. Mi očekujemo da će u toku ljeta, najkasnije do početka jeseni biti završena i kompletirana ova priča koju smo započeli", rekli su.

PREKOUNJE

ZNAČAJAN PROJEKT

Niz je razloga zbog čega je ovaj projekat značajan za grad Bihać.

"Trenutno na području grada Bihaća nemamo sličan, da ga nazovemo kompleks. Pored malog terena, mi ćemo reflektore imati i na velikom našem terenu, što će omogućiti dječacima i djevojčicama najbolje uslove za treninge i bavljenje nogometom u Bihaću", istakli su.

Da je riječ o veoma značajnom projektu za grad Bihać govori i činjenica da ni gradonačelnik Elvedin Sedić nije štedio riječi govoreći o ovom kapitalnom ulaganju, naglašavajući njegovu ključnu ulogu u kompletnoj sportskoj priči grada.

"Realizacijom ovog projekta dobiti ćemo još jedno značajno i prepoznatljivo mjesto za sve sportaše, posebno za one najmlađe koje uspješno vodi OFK "Bihać". Uprava kluba posljednjih godina radi odličan posao, temeljen na ljubavi i posvećenosti mladim sportašima, što već pokazuje pozitivne rezultate", izjavio je ranije Sedić.

Također, podršku u radu im pruža i Gradski sportski savez Grada Bihaća, na čelu sa predsjednikom Smiljanićem.

"Ono što mi želimo naglasiti da pored značaja za grad Bihać, ovaj Sportski centar će biti značajan i za područje našeg Kantona, podršku izgradnji već su ranije dali i kantonalni sportski savez, kao i Vlada USK", rekli su.

bihacc

Podsjećamo, pored ovog projekta nedavno su počeli radovi na stadionu Pod borićima i izgradnji terena u skladu sa UEFA standardima, a o čemu je Akta.ba pisala.

Također, obnovljena je i sportska dvorana "Luke", a osim toga planira se i rekonstrukcija postojećih teniskih i malonogometnih terena na SRC "Stens".

Grad Bihać ovim projektima nastavlja pozitivan trend ulaganja u sportsku infrastrukturu grada, sve s ciljem da se sportu vrati zasluženo mjesto u društvu i pruže bolji uvjete za razvoj svim sportskim kolektivima.

E.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije