ŠTETA OBIŠAO RADOVE

Radovi na prvoj fazi u ulici Majdanska se privode kraju

13.03.2024. 07:57 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je jučer gradilište u ulici Majdanska.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je jučer gradilište u ulici Majdanska, gdje je u toku prva faza radova na obnovi saobraćajnice.

Kako je istaknuto, projektom je predviđena obnova Majdanske ulice cijelom njenom dužinom, kao i obnova saobraćajnice u ulici Sulejmana ef. Musića, odnosno njenog desnog kraka koji se spaja sa Majdanskom.

Bit će obnovljeno 650 metara Majdanske i 350 metara desnog kraka u ulici Sulejmana ef. Musića. Radovi na prvoj fazi se privode kraju.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 2,3 miliona KM, od čega Ministarstvo saobraćaja izdavaja oko 1,9 miliona KM.

"Saobraćajnica je bila u veoma lošem stanju, ranijih godina su se na određenim dijelovima pokušavale popraviti stvari, ali završetkom ovog projekta dobit ćemo sigurnu i kvalitetnu saobraćajnicu, s tri sloja asfalta. Obnovom ove saobraćajnice velikom broju vozila koji dnevno prođu ovom ulicom, kao i trolejbusima koji ulaze kroz nju u depo, vožnja će biti sigurna i ugodna", rekao je ministar Šteta.

Pored saobraćajnice, s obje strane bit će obnovljeni trotoari, mijenjat će se vertikalna signalizacija, te će se postaviti horizontalna signalizacija od plastične materije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije