JEDINA PONUDA NA TENDERU

Ovo su firme koje će graditi hotel "Partizan" na Jahorini vrijedan 19,9 miliona KM

15.03.2024. 08:50 / Izvor: Akta.ba
hotel partizan

Projektom je predviđeno da hotel posjeduje 19 apartmana i 20 soba, recepciju, ostavu za kofere, salu za ručavanje, kuhinju, restoran...

Firme Gradip iz Prnjavora i Korićanac ZRUG iz Banja Luke izabrane su kao najuspješniji ponuđači za izgradnju hotela "Partizan" na Jahorini, saznaje Akta.ba.

Oni će biti zaduženi za građevinske radove projektovanja, rekonstrukcije, nadogradnje i adaptacije postojećeg objekta Dom Partizan i dogradnje novog objekta istih dimenzija, po sistemu ključ u ruke.

Ovaj posao je vrijedan 17 miliona KM bez uključenog PDV-a, odnosno 19,9 miliona sa PDV-om, a njihova ponuda bila je jedina na tenderu koji je raspisan krajem prošle godine.

Projektom je predviđeno da hotel posjeduje 19 apartmana i 20 soba, recepciju, ostavu za kofere, salu za ručavanje, kuhinju, restoran i kafe namijenjen gostima koji nisu stalni korisnici hotela. U sklopu hotela je i moderan Spa centar sa svim neophodnim sadržajima. U spa dijelu predviđen je prostor za bazen, muške i ženske svlačionice sa tuševima i wc-ima, prostor za saunu, parno kupatilo, tepidarijum, đakuzi.

PARTIZAN

Podsjećamo, vijest o gradnji ovog hotela nije nova jer je prvi tender raspisan još 2021. godine i tada je firma ""Bauwesen" iz Srbije izabrana kao najpovoljniji ponuđač, iako je imala loše finansijske rezultate i dugove prema državi, po osnovu kojih su bili na listi 100 najvećih dužnika.

Rukovodeći ljudi ovog preduzeća su hapšeni, a zbog poslovnih malverzacija predmet su brojnih istraga.

Međutim, Vlada RS im je unatoč tome dodijelila posao, a obaveza im je bila da po sistemu "ključ u ruke" projektuju, rekonstruišu i adaptiraju postojeći objekat, kao i da naprave pristupnu saobraćajnicu, parking, welnes centar.

S obzirom da nisu na vrijeme završili objekat za koji im je trebalo biti plaćeno šest miliona maraka, Vlada je odlučila da s njima raskine ugovor.

Od tada je vrijednost ovog projekta sa 6 miliona KM porasla na 19,9 miliona KM.

E.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije