Direktor Isak potpisao ugovore

Uskoro rušenje i izgradnja nove zgrade Paviljona I u KPZZT Zenica

10.06.2024. 14:30 / Izvor: Akta.ba
isak

Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici, potpisao je ugovor za realizaciju projekta rušenja postojećeg objekta.

Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa (KPZZT) u Zenici, potpisao je ugovor za realizaciju projekta rušenja postojećeg objekta i izrade idejnog projekta za Paviljon I.

Naime, cilj realizacije projekta je proširenje postojećeg kapaciteta KPZZT Zenica i gradnja novog modernog paviljona za smještaj zatvorenika u skladu sa važećim zakonskim propisima, tehničkim normama i standardima za projektovanje objekata predmetne namjene.

"Izgradnja novog objekta predlaže se na lokaciji u unutrašnjem krugu KPZZT Zenica na mjestu tri krila postojećeg troetažnog objekta forme slova „T“, sa proširenjem dijelom na površinu internog dvorišta male šetnice, dijelom na zelenu površinu saobraćajnice i poligona - igrališta koji prostornim ograničenjem definiraju horizontalni gabarit novog objekta, pješački prilaz i uređenje oko objekta", kaže direktor Isak.

isak

Pojašnjava kako prostorni obuhvat čine novi objekat Paviljon I sa dvije etaže oblika slova T sa jednim skraćenim krilom, interno dvorište i trotoari oko objekta koji se uklapa u prostor između igrališta - Poligona, Paviljona III, Paviljona II, objekta Stare Uprave i okolnih saobraćajnica.

"Spratnost objekta je prizemlje i jedan sprat sa ukopavanjem kino sale u prizemlju. U prizemlju objekta planirani su ulazni dio, dio za smještaj zatvorenika i kino sala kapaciteta 200 mjesta", pojašnjava direktor Isak.

Ističe kako se, prema projektu, u glavnom krilu na spratu nalazi 14 ćelija po maksimalno četiri zatvorenika, prostorija za pušenje, hodnik i požarno stepenište.

Maksimalan kapacitet Paviljona I iznosit će oko 168 zatvorenika i 44 zaposlenika, a bruto površina objekta iznosit će oko 3500 metara kvadratnih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije