Dvor Luxury Apartments: Velika zainteresovanost za stanove

02.07.2013. 10:43 / Izvor: eKapija.ba
Dvor Luxury Apartments: Velika zainteresovanost za stanove
OTVORI GALERIJU

DVOR je stambena zgrada koja će imati šest spratova plus prizemlje, te 42 stana. Kvadrature stanova se kreću od 54 m2 do 116 m2. Pored stanova zgrada će imati i 57 parking mjesta smještenih u dvije podzemne etaže, u kojima će se nalaziti i ostave.

Centar grada Sarajeva, tačnije naselje Marijin Dvor dobija još jedan novi luksuzni objekat, koji će pored ALTE i Importane centra, te objekta, čiji je završetak gradnje planiran za kraj ove godine Sarajevo City Centra, dati ovom naselju novi i moderniji izgled.

Naime, odmah pored pomenutog Sarajevo City Centra, gradi se zgrada, simbolično nazvana Dvor Luxury Apartments.

Za ovu modernu građevinu, investitor Društvo za ulaganje u Južnu Evropu (SEIC), registrirano u BiH, izdvojilo je čak 15 miliona KM. Inače, dioničari SEIC-a su neke od najvećih finansijskih firmi iz zemalja Zaljeva i EU. Najveća evropska građevinska kompanija Strabag odabrana je kao izvođač radova, a sarajevski arhitektonski ured ahA + knAp odgovoran je za planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta.

DVOR je stambena zgrada koja će imati šest spratova plus prizemlje, te 42 stana. Kvadrature stanova se kreću od 54 m2  do 116 m2. Pored stanova zgrada će imati i 57 parking mjesta smještenih u dvije podzemne etaže, u kojima će se nalaziti i ostave. U prizemlju će se nalaziti dva poslovna prostora, jedan veći do ulice sa oko 350 kvadrata i drugi 130 kvadrata u sporednom dijelu. Na vrhu će biti zajednička bašta i kotlovnica od zgrade. Kotlovnica će omogućiti plaćanje grijanja po potrošnji jer će svaki stan ima svoj mjerač. Zgrada će imati dva ulaza, kao i unutrašnje dvorište. Ulaz u zgradu je iz sporedne ulice Kalmija Baruha, koja je ujedno i slijepa ulica.

Zgrada Dvor će biti opremljena video nadzorom unutar i van objekta, svaki stan će posjedovati video interfone sa kamerama pred glavnim ulazom kao i pred ulaznim vratima stana, vatrodojavne i CO2 senzore, alarm-uređaje i panik/SOS tastere u kupatilima, a sve ovo će biti povezano na dojavni i interventni sistem kompanije SECURITAS.

"Zgrada je počela da se gradi u martu ove godine, dok je rok završetka radova maj 2014. godine. Još nismo izašli iz zemlje, trenutno se završavaju garaže. Rok za završetak radova se mora ispoštovati, budući da nam se na to obavezao izvođač radova firma Strabag. U suprotnom bi plaćali penale. Ali oni idu već 20 dana prije roka, tako da bi zgrada mogla biti završena i prije vremena", kazala je za eKapija.ba Ismihana Hodžić iz agencije My Place d.o.o., koja je zadužena za prodaju stanova.

Hodžićeva nam kaže da je zainteresovanost velika, te da već imaju kupljenih stanova. "Cijeli šesti sprat je rasprodat, ima kupljenih stanova i na drugim spratovima, a imamo mnogo i rezervisanih stanova. U cijenu stana su uključeni obloženi podovi, stolarija, vrata i prozori i sanitarija", dodaje ona.

Ova moderna građevina, koja se nalazi na najfrekventnijoj državnoj i gradskoj cesti, u ulici Hiseta, će sudeći prema projektnoj dokumentaciji dati sasvim novi izgled i siluetu centru grada.

A. Šulović

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije