U završnici radovi na objektu Sarajevo City Center

21.08.2013. 10:39 / Izvor: Fena

Radovi na objektu Sarajevo City Center na Marijin-Dvoru su u završnici a ova građevina u najvažnijem komercijalnom i rezidencijalnom dijelu glavnog grada BiH već poprima konačni izgled.

Radovi na objektu Sarajevo City Center  na Marijin-Dvoru su u završnici a ova građevina u najvažnijem komercijalnom i rezidencijalnom dijelu glavnog grada BiH već poprima konačni izgled.

„Fasadni radovi privode se kraju, a izvode ih firme: HANO d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu, ALPAMM d.o.o. sa sjedištem u Tuzli i ANS Drive d.o.o Sarajevo koja je bila i izvođač radova na armirano-betonskoj konstrukciji objekta. Na fasaderskim radovima angažovano je oko 150 ljudi“, potvrđeno je Feni u Uredu Al-Shiddi Group, koji je investitor  ovog objekta.

Sarajevo City Center je projektovan prema posljednjim standardima gradnje, što ga svrstava u najmodernije opremljen objekt u regiji.

„I radovi na glavnim elektro i mašinskim instalacijama su  u toku, a u narednom periodu se očekuje i instaliranje skupe opreme kao što su generatori, sistemi za grijanje i hlađenje, te ostala prateća oprema“,  rečeno je Feni u Uredu investitora.

Po riječima glavnog elektroinžinjera u menadžment timu, Harisa Faginovića, odabrane su vrhunske bosanskohercegovačke kompanije u polju elektroinstalacija, Deling i Klaus Lehman, što garantuje kvalitet instalacija.

Glavne radove na mašinskim instalacijama također izvode bosanskohercegovačke firme, Mountain i Interclima.

Poznata svjetska kompanija Schiendler je odabrana za ugradnju eskalatora (pokretnih stepenica) i liftova. Samo u Shoppingu bit će ugrađeno deset liftova i 12 eskalatora. Osim opreme koja će biti ugrađena u Shopping Center, u nastavku gradnje u poslovnoj kuli i hotelu bit će ugrađeno dodatnih 11 liftova. S ukupnm brojem od 21 liftova i 18 eskalatora, Sarajevo Shopping Center je vodeći objekt u regionu.

Do sada je ugrađeno osam eskalatora,  a ove sedmice bit će ugrađeno  još osam.

Hotel će imati i tri panoramska lifta iz kojih će gosti hotela moći posmatrati grad dok se voze liftom.

Da su finalni radovi u jeku potvrđuje i nedavni tender  za odabir izvođača radova  na sanitarijama i enterijeru toaleta.

Objekt Sarajevo City Center na Marijin-Dvoru, na adresi ul. Vrbanja 1, imat će četiri dijela: hotel s pet zvjezdica, poslovni uredski prostor, šoping centar, zabavni kompleks i garažu koja će opsluživati cijeli objekt.

Hotel visoke kategorije će imati 224 sobe i 13.900 metara kvadratnih izgrađene površine. Upravljanje hotelom je povjereno internacionalnom lancu Shaza Hotels, nezavisnoj kompaniji koja se bavi menadžmentom luksuznih hotela s pet zvjezdica. Hotel će posjedovati i predsjedničke apartmane s eksluzivnim dizajnom u skladu s najboljim svjetskim hotelima. U okviru hotela bit će četiri restorana.

Shopping Mall i zabavni kompleks su locirani na površini od gotovo 49. 500 metara kvadratnih, koji uključuju maloprodaju i popratne usluge, s jakim naglaskom na najpoznatije međunarodne brandove. Turk Mall, poznata međunarodna kompanija je zadužena za izdavanje prostora.

Zabavni centar je smješten na trećem i četvtom spratu i namijenjen je djeci, ali i odraslima.

Gastro kutak s više od 15 restorana, barova, kafića i slastičarnica će pružiti raznoliku ponudu hrane i pića s 550 sjedećih mjesta u moderno uređenom ambijentu.

Sarajevo City Center će upošljavati više od 1.500 ljudi. Investitor je Al Shiddi Group osnovana 1975. godine koji upošljava više od 1.000 ljudi širom Evrope, Afrike i Azije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije