U Sanskom Mostu počinje flaširanje ljekovite vode

06.09.2013. 16:05 / Izvor: eKapija.ba
U Sanskom Mostu počinje flaširanje ljekovite vode

Izgradnja punionice i flaširanje ljekovite vode jedan je od projekata koji će biti pokrenuti u narednom periodu u sklopu poslovanja banjsko lječilišnog kompleksa "Sanska Ilidža" kod Sanskog Mosta.

Izgradnja punionice i flaširanje ljekovite vode jedan je od projekata koji će biti pokrenuti u narednom periodu u sklopu poslovanja banjsko lječilišnog kompleksa "Sanska Ilidža" kod Sanskog Mosta. Prema riječima direktora ove firme, Mirnesa Burnića, izvori termalne vode kojima se snabdjeva ovaj banjski kompleks svojom izdašnošću premašuju trenutne potrebe, čime se otvara mogućnost za proširenje sadašnje djelatnosti.

 Flaširana ljekovita voda mogla bi naći široku upotrebu u zdavstvu, obzirom da je riječ o vodi koja je izuzetno bogata mineralima i sumporom, te naročito efikasna u liječenju reumatskih oboljenja, kožnih i bolesti metabolizma kao i sportskih povreda. Prema njegovim riječima protekla turistička sezona bila je jedna od najuspješnijih obzirom da je ovaj banjsko lječilišni kompleks posjetio veliki broj domaćih i stranih turista. "Posjetiocima smo pružili niz novih usluga, uključujući i zdravstvene tretmane kao i izgrađene smještajne kapacitete. Po završetku ovogodišnja turističke sezone planiramo nastavak izgradnje budućeg modernog banjsko lječilišnog kompleksa", istakao je Burnić.

 On je dodao kako bi, prema zamislima, projekat trebao biti završen do sredine ili kraja 2014. godine, a za to vrijeme u izgradnju kompleksa biće uloženo oko pet miliona maraka. U planu je izgradnja dva otvorena i jednog zatvorenog bazena, restorana, fitnes sale, prostora za fizioterapiju, saune, te dodatnih smještajnih kapaciteta, kazao je Burnić. Banja Ilidža poznato je lječilište sa termalnom vodom, kojeg je prije tri godine privatizirao biznismen Aziz Mujdžić, koji dugi niz godina živi i radi u Švedskoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije