Poništen tender za rekonstrukciju stadiona u Vitezu

19.09.2013. 09:58 / Izvor: eKapija.ba
Poništen tender za rekonstrukciju stadiona u Vitezu

Općina Vitez je poništila tender za Izvođenje radova na rekonstrukciji gradskog stadiona općina Vitez - II faza na koji je bilo pristiglo šest ponuda.

Općina Vitez je poništila tender za Izvođenje radova na rekonstrukciji gradskog stadiona općina Vitez - II faza na koji je bilo pristiglo šest ponuda i to: Arel d.o.o. Zenica & Ganik i.d.a. d.o.o. VITEZ (konzorcij), ITC d.o.o. Zenica, Merkez oil d.o.o. Novi Travnik, Sigma SK d.o.o. Zenica, Deela d.o.o. Kakanj, Almy Transport d.o.o. Zenica

Od pristiglih ponuda 4 (četiri) su bile prihvatljive i to:Arel d.o.o. Zenica & Ganik I.D.A. d.o.o. Vitez (konzorcij), ITC d.o.o. Zenica, Merkez oil d.o.o. Novi Travnik, Deela d.o.o. Kakanj.

"Dvije preostale ponude su od strane Komisije za javne nabavke, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama odbačene kao nepotpune jer nisu ispunile sve uslove iz tenderske dokumentacije (priložili su original i jednu kopiju dokumentacije, a traženo je da se prilože dvije kopije). Dakle, ove ponude su iz formalnih razloga odbačene kao neprihvatljive", saopćavaju iz Općine Vitez, dodajući kako je u tenderskoj dokumentaciji u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća i planiranim sredstvima u budžetu (u skladu sa predračunom radova koji se trebaju izvoditi) navedeno da je visina raspoloživih sredstava 320.000,00 KM bez PDV-a. Na žalost od četiri prihvatljive ponude, samo dvije su se uklapale u predviđena budžetska sredstva.

"Iz toga razloga je Ugovorni organ, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, zbog neispunjenja uslova iz člana 12. stav 3 (cijene svih prihvatljivih ponuda su značajno veće od budžeta ugovornog organa) poništio postupak dodjele ugovora", navode iz Općine, pojašnjavajući da se radi o vrsti radova (betonski i armirački) koji se ne mogu izvoditi u zimskim uslovima, a posebno ne kvalitetno i stručno, te da je Odluka Općinskog vijeća definisala i rok implementacije projekta te da je cijeli projekt i započet zbog uslova koje Nogometni klub „Vitez“ mora ispuniti u Premijer ligi da bi igrao na svom stadionu, hitno je potrebno odabrati izvođača radova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, skraćenjem roka što je više moguće.

"Na osnovu svega navedenog, općinski načelnik kao predstavnik Ugovornog organa je donio Odluku o primjeni ubrzanog ograničenog postupka, kako bi se odabrao Izvođač radova za navedeni projekt 'Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vitezu' u što kraćem vremenskom roku. Ovaj postupak zahtijeva kraće vrijeme od otvorenog postupka (8 dana za predaju zahtjeva i 5 dana za predaju ponuda), a u skladu sa ZJN biće promjenjeni uslovi konkursa, kako bi se u ovom postupku dobio Izvođač radova i radovi okončali do početka zime", saopćavaju iz Općine Vitez.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije