Završeni radovi na zacjevljenju bunara na vodocrpilištu Trnovača

20.12.2013. 16:04 / Izvor: eKapija.ba
Završeni radovi na zacjevljenju bunara na vodocrpilištu Trnovača

Završetkom istražne bušotine na Trnovači, općina Tomislavgrad, tijekom kolovoza i rujna ove godine, izvršeno je i bušenje dvaju bunara profila 450 mm i dubine po 60 m.

Završetkom istražne bušotine na Trnovači, općina Tomislavgrad, tijekom kolovoza i rujna ove godine, izvršeno je i bušenje dvaju bunara profila 450 mm i dubine po 60 m. Nakon toga nastupilo je kraće razdoblje kada izvođač nije izvodio nikakve radove jer za to nije imao odobrenje projektanta i nadzora.

Razlog je bio u nepostojanju potrebite popratne dokumentacije za cijevni materijal planiran za ugrađivanje. Konačnim pribavljanjem svih potrebitih certifikata i atesta za PVC cijevi i filtere profila 330 mm u ovom tjednu izvođač je izvršio zacjevljenje jednog bunara kompletno sa šljunčanim zasipom i tamponiranjem.

Drugi bunar će se zacijeviti na proljeće 2014. godine, nakon pribavljanja od strane izvođača nedostajućih cijevi i filtera. Ove radove, kao i sve prethodno spomenute, izvode djelatnici poduzeća Geomarić d.o.o. Mostar. Vrijednost ovih radova, podsjetimo, iznosi 95.928,30 KM. Iz ova dva bunara će se u Vodoopskrbni sustav "Duvanjsko polje" osigurati dodatnih 20 l/sec. pitke vode što će biti dovoljno da se vodovod proširi na preostala naselja koja nemaju osiguranu vodoopskrbu s javnog vodovoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije