U Gornjem Vakufu gradit će se 50 stanova

31.12.2013. 10:57 / Izvor: eKapija.ba
U Gornjem Vakufu gradit će se 50 stanova

U naselju Odvode, u ulici Džemala Bijedića gradit će se četiri Lamele. Izgradnja Lamele 5. povjerena je poduzeću "Izgradnja Tojaga" d.o.o. Mostar na parceli površine 421 m2, Lamela 6. povjerena je zaposlenicima "Obrt Pokvić".

Jučer je u Uredu načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje Seada Čauševića upriličena mala svečanost pri potpisivanju ugovora o gradnji 50 stanova.

U naselju Odvode, u ulici Džemala Bijedića gradit će se četiri Lamele. Izgradnja Lamele 5. povjerena je poduzeću "Izgradnja Tojaga" d.o.o. Mostar na parceli površine 421 m2, Lamela 6. povjerena je zaposlenicima "Obrt Pokvić" iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja na parceli površine 409 m2, Lamelu 7. gradit će poduzeće "Dadić promet" d.o.o. Bugojno na parceli površine 418 m2, a Lamelu 8. će graditi "Teret inženjering" iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja na parceli površine 436 m2.

Rok za izgradnju objekata iz ovog Ugovora je godina dana od dana potpisivanja ugovora, dok je u roku od šest mjeseci nakon izgradnje objekta Investitor dužan da izvrši tehnički pregled objekta, pribavi odobrenje za upotrebnu, izvrši etažiranje i uplanjenje objekta, tako da bi već u kasnu jesen 2014. godine naš grad dobio moderan poslovno - stambeni objekt.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije