Svečano otvoren 2. sprat robne kuće Omega u Živinicama

20.01.2014. 15:43 / Izvor: eKapija.ba

Na površini od 1200 kvadratnih metara za posjetiocima "Omege", građanima Živinica, na raspolaganju će biti sadržaji koji označavaju jedan novi način provođenja kvalitenog vremena u društvu najdražih.

U Živinicama je danas upriličeno svečano otvaranje rekonstruiranog 2. sprata robne kuće "Omega" d.o.o. Živinice. Riječ je o novoj investiciji, o otvaranju novih sadržaja, o savremenom i po evropskim standardima urađenom objektu. Na površini od 1200 kvadratnih metara za posjetiocima "Omege", građanima Živinica, na raspolaganju će biti sadržaji koji označavaju jedan novi način provođenja kvalitenog vremena u društvu najdražih.

Savremeno opremljeni prostor će sačinjavati nekoliko ugostiteljskih objekata, caffe pizzeria Sydney, restoran Mama Mia, Sezam, kozmetički salon manikir i pedikir, informatička oprema Genelec te dječija igraonica. Ujedno, projekat je značajniji i zbog činjenici da se nastavlja praksa otvaranja novih radnih mjesta. "Omega" će u od sutra biti novo radno mjesto za 60 zaposlenika.

"Danas je za Živiničane veliki dan, jer mi na ovoj velikoj krizi, zahvaljujući dobrim živiničkim firmama i našim strateškim partnerima, podižemo nivo kvaliteta življenja svaki dan. Bez obzira što su najavili da je teška godina u Živinicama je u novoj godini realizovan već drugi važan projakat. Zadovoljstvo mi je što su Živinice dobile novi kvalitetan sadražaj, ono što nam je falilo, prekrasan ambijent i naravno nova radna mjesta. Sa novim projektom koji ćemo realizovati sa firmom „Omega“ , a što se odnosi na proširenje ove robne kuće, te izgradnjom hotela koji je preko puta želim da ovaj dio grada postane ono što je u našoj viziji", rekao je načelnik Općine Živinice Hasan Muratović.

"Ovo je prva ovogodišnja investicija kompanije „Omega“ koja je koštala oko 1 milion KM, tu smo zaposlili 60 novih ljudi, mladih osoba koji su do sada bili bez posla. U februaru mjesecu Omega otvara novi distributivni centar u Banja luci, proširuje distrubutivni centar u Sarajevu, a do septembra mjeseca ove godine, a u saradnji sa načelnikom Općine Živinice Hasanom Muartovićem, uradićemo proširenje ovog trgovinskog centra u Živinicama za dodatnih 1900 kvadrata i ponovo zaposliti novih 60 osoba. Smatram da građani Živinica dugo vremena zaslužuju nešto ovako, mi na ovaj način pomažemo i načelniku i građanima ove općine da nađu svoje mjesto u ovom gradu. Smatram da ovom investicijom utičemo na kvalitetniji i bolji život građana Živinica“, rekao je Edim Džambić, generalni direktor "Omega" d.o.o. Živinice.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije