Goražde u julu dobija jedan od najvećih tržnih centara u regiji

08.02.2014. 11:37 / Izvor: eKapija.ba
Goražde u julu dobija jedan od najvećih tržnih centara u regiji

Goražde bi do kraja jula 2014. godine trebalo dobiti jedan od najvećih tržnih centara u regiji. Naime, kompanija Bingo odlučila je otvoriti tržni centar u našem gradu, a u sam centar koji će biti smješten na 20.000 m2.

Goražde bi do kraja jula 2014. godine trebalo dobiti jedan od najvećih tržnih centara u regiji. Naime, kompanija Bingo odlučila je otvoriti tržni centar u ovom gradu, a u sam centar koji će biti smješten na 20.000 m2 biće investirano preko 10.000.000,00 KM.

Naime, procedura oko dodjele građevinskog zemljišta je završena i Općinsko vijeće Goražde na posljednjoj 14. redovnoj sjednici je usvojilo Rješenje o dodjeli neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta pomenutoj kompaniji, te nakon isteka roka žalbe od 30 dana ova kompanija zvanično počinje sa radovima na izgradnji savremenog tržnog centra u Goraždu. Tim povodom jučer je u Općini Goražde načelnik Općine Muhamed Ramović sa saradnicima upriličio sastanak sa predstavnicima kompanije, a sastanku su prisustvovali i predstavnici preduzeća JKP ''6mart'', Elektrodistribucije Goražde i poslovne jedinice BH Telekoma Goražde kako bi razgovarali o samoj tehničkoj pripremi za izgradnju objekta.

Općina Goražde spremno je dočekala novu investiciju koja znači otvaranje novih 100 radnih mjesta kazao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović te dodao: ''Nakon što je Općinsko vijeće imalo veliko razumjevanje i donijelo Odluku o izmjeni Regulacionog plana u skladu sa zakonom, mi smo raspisali javni poziv za dodjelu neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta  i evo uspješna firma Bingo iz Tuzle javila se  na konkurs nakon čega smo proveli proceduru i Općinsko vijeće  donijelo  je i zvanično Rješenje o dodjeli zemljišta na 14. redovnoj sjednici. Naravno sada idu dalje aktivnosti, 30 dana je zakonski rok za žalbe i u međuvremenu sve ostale procedure privodimo kraju".

Ramović je kazao da je pozvao pozvao direktora JKP ''6 mart'' Goražde, predstavnike Elektroprivrede, BH Telekoma, da jednostavno u startu vide ima li kakvih nedoumica, nejasnoća koje treba rješiti. Istakao da je imaju veliko razumijevanje, jer se radi o jednoj velikoj kompaniji koja ima oko 110 tržnih centara u BiH.

"Jako smo sretni da će u Goraždu u narednom periodu biti izgrađen savremen tržni centar na 20 000 metara kvadratnih. Očekujemo da će do augusta sve ove aktivnosti biti privedene kraju. Otvaranjem Binga očekujemo preko 100 zaposlenih, vrijednost ove investicije je preko deset miliona KM i psihološki zvuči pozitivno. Goražde koje ide ka jednoj razvijenoj općini i gradu treba da ima jedan takav tržni centar u gradu, najveći u ovoj regiji. Uvijek smo bili centar regije i težimo ka tome  mislim da ćemo u mnogom privući i druge investitore'', dodao je on

Predstavnici kompanije Bingo najavili su da će se, ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom svečano otvaranje tržnog centra Bingo desiti krajem jula.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije