Potpisan ugovor za izradu glavnog projekta kanalizacije u Žabljaku

03.03.2014. 15:54 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan ugovor za izradu glavnog projekta kanalizacije u Žabljaku

Općina Usora i Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru potpisali su ugovor o izradi Glavnog projekta kanalizacionih kolektora za ovu općinu.

Nakon uspješnog okončanja postupka javne nabave za ugovaranje usluge 'Izrada glavnog projekta kanalizacije otpadnih (fekalnih) voda sa područja općine Usora - naseljeno mjesto Žabljak' načelnik Općine Usora Ilija Nikić i ovlašteni predstavnik Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Željko Rozić, koji je i voditelj projekta, potpisali su ugovor o izradi Glavnog projekta kanalizacionih kolektora.

Ugovorom je preciziran rok izrade glavnog projekta od 90 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora, a obuhvat projekta je 200 ha (2 km2).

Dio projektnog osoblja Željko Rodić i Ante Džolan isti dan su sa načelnikom Ilijom Nikić, pomoćnikom načelnika Dariom Katić i predsjednikom Vijeća MZ Žabljak Antom Matić izvršili obilazak i uvid u teren koji je predmetom projektiranja, a prva aktivnost biti će analiza najoptimalnije trase prolaska glavnog kolektora općine Tešanj kroz područje općine Usora, objavljeno je na web stranici Općine Usora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije