Trebinje: U martu projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže

03.03.2014. 16:51 / Izvor: eKapija.ba
Trebinje: U martu projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže

Prva faza projekta izgradnje i rekonstrukcije vodovoda u Trebinju, u vrijednosti od preko 2 057 344 KM, trebala bi početi sredinom ili krajem mjeseca marta, procjenjuju u Opštini Trebinje.

Prva faza projekta izgradnje i rekonstrukcije vodovoda u Trebinju, u vrijednosti od preko 2.057.344 KM, trebala bi početi sredinom ili krajem mjeseca marta, procjenjuje se u Odjeljenju za prostorno planiranje Gradske administracije Trebinje. Ukupna vrijednost svih faza projekta rekonstrukcije i izgradnje sistema vodosnabdijevanja i kanalizacije je 12.000.000 KM, a sredstva finansiranja biće obezbjeđena iz kreditnih linija EIB-a (50%), IPA grantova (35%) i iz budžeta Grada Trebinje (15%).

U okviru prve faze planirana je izgradnja rezervoara Krš, rekonstrukcija i izgradnja cjevovoda za vodosnabdijevanje Krš – Školski centar i cjevovod za vodosnabdijevanje Hrupjela-Vinogradi. Izvođač radova sa kojim je potpisan ugovor o izvođenju radova je Radis D.O.O., a ugovor o nadzoru je potpisan i sa nadzornim organima koje je odabralo Ministarstvo finansija RS, a to su Konzorcij Eptisa i Voding 92 iz Bijeljine.

Tim koji je zadužen za implementaciju projekta u Gradskoj administraciji Trebinje održao je danas prvi radni sastanak sa predstavnicima nadzornih organa, a već sljedeće nedelje tim će se sastati i sa izvođačem radova, predstavnicima firme Radis, objavljeno je na web stranici Trebinja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije