Sve dogovoreno za bolji smještaj studenata u Foči

07.08.2014. 12:12 / Izvor: SRNA
Sve dogovoreno za bolji smještaj studenata u Foči

​Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske usaglasilo je sve detalje u vezi sa potpisivanjem aneksa ugovora za izvođenje radova na završetku Studentskog doma i obnovi zgrade Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske usaglasilo je sve detalje u vezi sa potpisivanjem aneksa ugovora za izvođenje radova na završetku Studentskog doma i obnovi zgrade Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči, rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

Potpisivanje aneksa ugovora dogovoreno je sa "Bilfinger VAM Anlagentehnik - Austrija bis VAM" /Bilfinger VAM Anlagentechnik GmbH Austrija – BIS VAM/ u skladu sa međunarodnim odredbama i domaćom legislativom, čime su stvoreni uslovi za realizaciju austrijskog kredita.

Ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija potpisao je 30. septembra prošle godine ugovor sa austrijskom firmom VAM kojim je otvorena mogućnost realizacije projekta "Modernizacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu – faza dva".

Vlada Republike Srpske donijela je 6. marta ove godine odluku o prihvatanju zaduženja Srpske prema Vladi Austrije putem Unikredit banke Austrija AG po projektu "Modernizacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu" - faza dva.

Na Sporazum o kreditu saglasnost je dala Narodna skupština Republike Srpske, a sporazum je ratifikovalo Predsjedništvo BiH i parlament BiH.

U izgradnju Studentskog doma u Foči do sada je uloženo dva miliona maraka iz Razvojnog programa Republike Srpske, izvedeni su grubi građevinski radovi, a za završetak objekta postoji kompletna investiciono-tehnička dokumentacija, neophodne saglasnosti i dozvole pribavljene od nadležnih institucija i lokalne zajednice.

Kako bi se obezbijedili odgovarajući uslovi za rad Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči odobreno je milion KM iz Razvojnog programa Republike Srpske za kupovinu objekta za ovu namjenu.

Iz austrijskog kredita objekat će biti obnovljen, prilagođen i opremljen za potrebe Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta.

Foto: foca-online.info

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije