Uskoro izgradnja sportske plohe u Starom Ilijašu

03.10.2014. 07:49 / Izvor: eKapija.ba
Uskoro izgradnja sportske plohe u Starom Ilijašu

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić jučer su u Sarajevu potpisali Sporazum o sufinansiranju radova na izgradnji sportske plohe u Starom Ilijašu.

Jučer je u Kabinetu načelnika Općine Ilijaš potpisan Sporazum o sufinansiranju radova na izgradnji sportske plohe u Starom Ilijašu, kojim se Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo obavezuje sufinansirati izgradnju sportske polohe u Starom Ilijašu u iznosu od 20.000,00 KM, a iznos od 15.742,00 KM sufinansirat će Općina Ilijaš.

Sporazum su potpisali u ime Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo ministar Ivica Šarić, a u ime Općine Ilijaš Općinski načelnik Akif Fazlić.

Ministar Šarić je rekao: "Već duže vrijeme imam izvanrednu saradnju sa Općinom Ilijaš. U cijelom Kantonu Sarajevo se kontinuirano radi na izgradnji sportskih dvorana, sportskih ploha. Konstantno razmišljamo o mladim ljudima, kako ih skloniti s ulice".

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je sufinansiralo izgradnju sportske dvorane u Ilijašu.

Općinski načelnik je na ovom sastanku zahvalio Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, ministru Ivici Šariću koji pomažu realizaciji projekata na području Općine Ilijaš.

"Rješili smo imovinske odnose, dobili građevinsku dozvolu i evo sad krećemo u projekat izgradnje sportske plohe u Starom Ilijašu. U posljednje dvije godine MZ Stari Ilijaš je postigla preobrazbu otvarenjem škole u Starom Ilijašu, rekonstrukcijom ceste a evo sad i izgradnjom sportske plohe postiže se značajan tempo razvoja.

Ilijaš u segmentu sporta značajno napreduje, pojedini ilijaški klubovi su ušli u Premier ligu, iz dana u dan imamo sve više registrovanih sportskih udruženja, a naš interes je da ta udruženja okupljaju našu djecu, pravilno ih vaspitaju a Općina Ilijaš to kroz Budžet podržava", rekao je Općinski načelnik.

Izgradnjom sportske multifunkcionalne plohe rasteretiti će se postojeći sportski kapaciteti, osigurati preduvjeti za unaprjeđenje sporta na području Općine Ilijaš i samim time stvoriti će se bolji uslovi djeci i klubovima na području Općine Ilijaš.  Nema sumnje da će postojanje ovakvog sportskog kompleksa biti opravdano masovnošću  klubova, sportaša ali i djece koja se rekreativno bave sportom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije