Kreševo: Bit će realiziran projekt izgradnje zelenih otoka

27.05.2015. 15:29 / Izvor: eKapija.ba
Kreševo: Bit će realiziran projekt izgradnje zelenih otoka

Ovim činom uspješno se nastavlja projekt izgradnje zelenih otoka na 10 lokacija na području općine Kreševo, koji zajedničkim sredstvima financiraju Općina Kreševo i REC - Regionalni Environmental Centar Sarajevo.

Nakon provedene zakonske procedure javne nabave radova, jučer je općinski načelnik Radoje Vidović zaključio Okvirni sporazum - izgradnja zelenih otoka, podložnih ploča i nadstrešnica za razdoblje do kraja 2015. godine s dobavljačem "Glovis" d.o.o. Zenica, kojeg zastupa direktor Admir Baručija, navodi se na internet stranici Općine Kreševo.

Nakon zaključenog okvirnog sporazuma, zaključen je Ugovor o javnoj nabavi radova za podložne ploče i nadstrešnice. Supotpisinica spomenutog ugovora je, uz načelnika Vidovića i direktora Baručije, bila i direktorica REC-a - Regionalnog Environmental Centra Sarajevo sa sjedištem u Sarajevu, Lejla Šuman.

Ovim činom uspješno se nastavlja projekt izgradnje zelenih otoka na 10 lokacija na području općine Kreševo, koji zajedničkim sredstvima financiraju Općina Kreševo i REC - Regionalni Environmental Centar Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 30 dana od dana potpisivanja Ugovora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije