U Bugojnu se gradi Sportsko-rekreacioni i turistički centar "Biser Rostova"

03.12.2015. 08:02 / Izvor: Fena
U Bugojnu se gradi Sportsko-rekreacioni i turistički centar 'Biser Rostova'

Na Rostovu kod Bugojna počela je gradnja Sportsko-rekreacionog i turističkog centra, vrijednog oko 10 miliona eura.Poslovima, koji bi se trebali okončati do 15. juna naredne godine, rukovodi preduzeće "Biser Rostova".

Na Rostovu kod Bugojna počela je gradnja Sportsko-rekreacionog i turističkog centra, vrijednog oko 10 miliona eura.

Poslovima, koji bi se trebali okončati do 15. juna naredne godine, rukovodi preduzeće “Biser Rostova”.

"U narednih desetak dana završit ćemo zemljane radove, a onda ćemo u posao uvesti kompaniju 'Širbegović'", kazao je koordinator projekta Asim Šahman, Bugojanac koji posljednjih godina živi u Kataru, gdje radi kao rukometni trener.

Po njegovim riječima, prva utakmica u budućoj rukometnoj dvorani, koja će imati 810 sjedećih mjesta, trebala bi biti odigrana oko 20. juna 2016.

Nakon izgradnje dvorane, u kojoj će se moći igrati međunarodne, klupske i reprezentativne utakmice, planirana je izgradnja hotelskih kapaciteta, nogometnog stadiona, i još dvije sportske sale.

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić kaže kako će izgradnja tog centra značajno opredijeliti izgled Rostovskog platoa, i obogatiti turističku ponudu Bugojna i cijele BiH.

"Uvjeren sam da će sportski tereni i objekti, koji se grade na Rostovu, svojim sadržajima privući brojne posjetioce iz naše zemlje i inostranstva", istaknuo  je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije