Počeli radovi na izgradnji javne rasvjete na šetalištu u Goraždu

01.04.2016. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na izgradnji javne rasvjete na šetalištu u Goraždu

Ukupna vrijednost projekta je 110.000 KM za koji su sredstva zajednički obezbijedili Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Općina Goražde.

Nakon što je potpisan Ugovor o ustupanju radova na izgradnji javne rasvjete na šetalištu ''Mustafe Muratspahića'' sa firmom ''BAHEN – GRADNJA'' d.o.o. Sarajevo u toku su radovi na pomenutom šetalištu. Riječ je o projektu izgradnje javne rasvjete na šetalištu od Gun-Gor parka nizvodno uz obalu rijeke Drine u dužini od jednog kilometra. Ukupna vrijednost projekta je 110.000,00 KM, za koji su sredstva zajednički obezbijedili Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Općina Goražde.

Tim povodom, radove koji se izvode na pomenutoj lokaciji danas je posjetio načelnik Općine Goražde Muahmed Ramović sa saradnicima koji je pritom istakao veliki značaj implementacije ovog projekta kojim će se osvijetliti šetalište koje koristi veliki broj građana, a završetkom Projekta dodatno će se uljepšati ovaj dio grada – ''Na prijedlog građana i savjeta mjesnih zajednica Goražde I i II koji su također ovaj projekat predlagali kao prioritet, odlučili smo da u ovoj godini uradimo rasvjetu na šetalištu ''Mustafe Muratspahića''.

Ukupna vrijednost Projekta je oko 110.000,00 KM od čega smo dobili 45.000,00 KM od Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, a ostalih 65.000,00 KM finansirat će Općina kroz budžet za 2016. godinu.

Mislim da je projekat naišao na veliko razumijevanje građana i svih jer veliki broj građana šeta ovim šetalištem i biciklisti ga također koriste, a posebno u noćim satima, tako da je sigurno postavljanje ove rasvjete i ovaj projekat opravdan.

Ono što nas dodatno raduje jeste da će se u okviru ovog projekta ugraditi štedne LED sijalice koje se proizvode u Goraždu i to je još jedan dodatni motiv da i dalje radimo na ovakvim i sličnim projektima. Za mjesec dana očekujemo završetak radova i nakon toga planiramo još neke aktivnosti prema Programu koje je usvojilo Općinsko vijeće Općine Goražde.''

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije