Poziv institucijama KS za realizaciju projekta izgradnje Concert Halla

09.04.2016. 09:27 / Izvor: Fena
Poziv institucijama KS za realizaciju projekta izgradnje Concert Halla

Projekti su dogovoreni i realizirani međunarodnim ugovorom između grada Rima i grada Sarajeva 1998. godine u okviru projekta Međunarodnog centra za mir, inicijatora Šest internacionalnih art-radionica u Sarajevu 1998. godine.

Međunarodni centar za mir (IPC) Sarajevo je uime građana, arhitekata,  pozvao je nadležne institucije u Kantonu Sarajevo i Gradu, da realiziraju projekte izgradnje Concert Halla, Rimske fontana, Biciklistička staza TransSaraj.

U IPC-u smatraju da je za urbani razvoj glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva, nužno poštivati Regulacione planove, kojima je predviđena izgradnja Concert Halla Sarajeva na Marijin Dvoru, i prostorni plan razvoja KS do 2023. godine.

Ovi projekti su dogovoreni i realizirani međunarodnim ugovorom između grada Rima i grada Sarajeva 1998. godine u okviru projekta Međunarodnog centra za mir, inicijatora Šest internacionalnih art-radionica u Sarajevu 1998. godine, suorganizatora 9. bijenala BJCEM u Rimu i organizatora 10. bijenale Mladih umjetnika Mediterana i Evrope „Chaos&Communications“ – Sarajevo 2001.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije