Započeli radovi na izgradnji modernog nogometnog stadiona na Vlašiću

28.05.2016. 18:55 / Izvor: Akta.ba

Radovi se odvijaju u najstrožem centru Babanovca na prostoru nekadašnjeg nogometnog stadiona.

Ovih dana su započeli radovi na pripremi terena za izgradnju modernog nogometnog stadiona u Sportsko rekreacionom centru Babanovac na planini  Vlašić. 

Radovi se odvijaju u najstrožem centru Babanovca, na prostoru nekadašnjeg  nogometnog stadiona koji je od rata korišten kao parking prostor snaga SFOR-a,  tada stacioniranih na Babanovcu, a nakon njihovog odlaska ovdje su se parkirali  autobusi i automobili posjetilaca. 

Bolji poznavaoci sjećaju se pripremnih utakmica i treninga zagrebačkog  Dinama, ali i neponovljive generacije košarkaške reprezentacije tadašnje  Jugoslavije koji su boravili na visinskim pripremama na Vlašiću. Radove finansira OZON d.o.o Travnik. U prizemlju i na prvom spratu su planirani natkrivena  garaža, poslovni prostori i prateće prostorije samog stadiona.

Prema riječima investitora, zbog trajanja sudskog procesa vezanog za vlasništvo, početak radova  kasni mjesec dana, pa bi ovaj objekat umjesto u osmom, trebao biti u funkciji u  devetom mjesecu ove godine, zasigurno na zadovoljstvo mnogobrojnih sportskih  kolektiva kojima je upravo ovakav objekat nedostajao za realitzaciju kvalitetnih  visinskih priprema na Vlašiću.

 Imajući u vidu cjelokupnu ponudu smještaja na ovoj planini, kvalitetu zraka i  nadmorsku visinu, te činjenicu da će objekat odmah u prvoj fazi biti opremljen i  kvalitetnim reflektorima, ne sumnjamo da će on i te kako utjecati na značajno  poboljšanje ukupne sportsko/turističke ponude na ovoj planini. 

Tekst i foto. Agencija Dan

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije