Na Vlašiću otvorena zimska turistička sezona

14.12.2012. 01:12 / Izvor: eKapija.ba
Na Vlašiću otvorena zimska turistička sezona

Brojka od 100 skijaških dana više nije tako daleka, kazala je Đurić.

Vlasic_141212Otvaranjem Festivala turizma "Vlašić ekspo turs - zimski dani turizma na Vlašiću", na ovoj planini danas je i zvanično proglašen početak zimske turističke sezone.Zimsku turističku sezonu proglasila je otvorenom ministar turizma Federacije BiH Branka Đurić. Đurić je istaknula da je Vlašić prethodnih godina tehnički unaprijedio u smislu uvođenja tehničkih pomagala u infrastrukturi, a ove godine dobili su i zasnježenje koje će uvelike produljiti  skijašku sezonu.

"Brojka od 100 skijaških dana više nije tako daleka. Dakako to nije dovoljno. Potrebno je slijedećih godina uz nastavak razvoja vertikalnih transporta, dati snažan poticaj za razvoj klasičnog ruralnog i zdravstvenog turizma za što planina Vlašić ima sve potrebite potencijale", istaknula je Đurić prilikom otvaranja zimske sezone.

Goran Šarić, vlasnik restorana "Vlašićka koliba" u kojem je proglašen početak zimske turističke sezone, rekao je da su sportsko-rekreativni i turistički kompleksi na Vlašiću završili pripreme za predstojeću zimsku sezonu. On je dodao da mjesta za novogodišnje praznike i dalje ima, te da je većina smještajnih kapaciteta dobro popunjena, a preduzeće "Vlašić ski" svakodnevno radi na pripremi staza za skijanje.

Dnevni ski-pas od 9.00 do 16.00 časova košta 27 KM, poludnevni od 13.00 do 16.00 časova 18 KM, a noćni od 18.30 do 21.30 časova 15 KM. Sedmodnevni ski-pas košta 124 KM, dok sezonski ski-pas do 10. marta košta 420 KM.

eKapija/Srna

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti