Potpisani ugovori za realizaciju novih infrastrukturnih projekata

12.07.2016. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Potpisani ugovori za realizaciju novih infrastrukturnih projekata

Radi se o projektima sufinansiranja "OPĆINA-GRAĐANI" koji će doprinjeti ugodnijem življenju u ovoj lokalnoj zajednici.

Općinski načelnik Asim Aljić potpisao je ugovore sa izvođačima radova čime počinje realizacija značajnih infrastrukturnih projekata na području Općine Živinice.

Radi se o projektima sufinansiranja “OPĆINA-GRAĐANI” koji će doprinjeti ugodnijem življenju u ovoj lokalnoj zajednici. Riječ je o realizaciji projekata kojim će biti obuhvaćene 23 dionice asfaltiranja puteva, dužine 4.962 m, u 12 mjesnih zajednica i 32 dionice ulične rasvjete, ukupne dužine 19.645 m, u 17 mjesnih zajednica. Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 762.136,64 KM.

Izvođači radova su firme: Holeks, HIH, Terakop, Se - Sarajka, Kalelektrik i Ering.

"Ja sam bio protiv ovakve vrste finansiranja ovih projekata. Više sam za varijantu da to budu sve budžetska sredstva, iako je to malo duži vremenski period da bi se to se to sve uradilo. Međutim, na zahtjev velikog broja građana, predstavnika MZ i Vijećnika mi smo i ove godine pribjegli jednom takvom načinu finansiraanja. Vrijednost projekata ukupno iznosi preko 1 milion KM. Ukupna dužina puteva koja će se danas potpisati je blizu 5 km, a što se tiče ulične rasvjete preko 19 km biće obuhvaćeno ovim projektima. Vrijednost ovih projekata iznosi oko 700 hiljada KM, gdje ulazi učešće građana i sredstva iz budžeta, naravno uvijek to bude više sredstava iz budžeta nego što prikupe građani. Ono što nama ostaje u obavezi kada je u pitanju ulična rasvjeta jeste održavanje te rasvjete koja iziskuje velike troškove. Ali evo vijeće je tako odlučilo i mi ćemo danas napraviti finalni dio potpisivanja ugovora i nadam se da će izvođači radova vrlo brzo ući u realizaciju ovih projekata, a da će građani dobiti još bolju infrastrukturu na terenu", rekao je načelnik Općine Živinice Asim Aljić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije