Počele pripreme za izgradnju sportsko-rekreacionog centra Dobrinja

20.12.2016. 11:04 / Izvor: Oslobođenje
Počele pripreme za izgradnju sportsko-rekreacionog centra Dobrinja

U Općini pojašnjavaju da je projektom predviđena izgradnja velikog otvorenog i manjeg bazena za djecu, ali i sportskih terena.

Građevinska firma Unigradnja započela je pripremne radove za početak izgradnje sportsko-rekreacionog centra Dobrinja na lokalitetu uz lijevu obalu Dobrinjke na Dobrinji 5, potvrdili su Oslobođenju u Općini Novi Grad. Naveli su da je izmještena kanalizaciona mreža, te izvršena geološka ispitivanja s obzirom na to daje izgradnja objekta planirana na lokaciji nekadašnjeg korita Dobrinjke.

"U toku je zimska pauza, a prvom fazom realizacije projekta predviđeni su zemljani radovi, zatim arrnira-nobetonski, termoizolaterski radovi, te izrada bazenske kade i elektro-opreme", rekli su u Općini Novi Grad.

U ovoj općini pojašnjavaju da je projektom predviđena izgradnja velikog otvorenog i manjeg bazena za djecu, ali i sportskih terena za odbojku na pijesku i ugostiteljskih sadržaja.

Planirano je i hortikulturno uređenje prostora u skladu sa namjenom objekata, gdje će zelene površine činiti najmanje 30 posto ukupne površine prostora. Oko centra će biti postavljene klupe, korpe, panoi, rasvjeta, pješačke staze i drugi sadržaji koji će uljepšati i upotpuniti ovaj dio novogradske općine.

"Predviđeno je da se uradi i most iznad Dobrinjke", kojim će biti omogućeno proširenje društvenih sadržaja.

Zamišljen je kao mmtifunkcionalna platforma, sa stalnim i povremenim mobilijarom koji će omogućiti uvođenje sadržaja ugostiteljstva, igre i zabave, kazali su nam u Općini Novi Grad.

Izgradnjom ovog kompleksa općina Novi Grad će prvi put dobiti otvorene bazene sa pratećim sportsko-rekreacionim sadržajima. Bit će to jedan novi kvalitetan sadržaj značajan za ovu općinu i naselje Dobrinja, koje ima više od 30.000 stanovnika, a kojem nedostaje sličnih sadržaja.

U toku ljetnih mjeseci objekat bi trebao biti korišten kao otvoreni bazen, a tokom zime bi mogao biti klizalište, dok bi ostatak godine služio kao sportska ploha.     

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije