Izgradnja tvornice B-Spring u Livnu počinje iduće sedmice

23.02.2017. 10:09 / Izvor: Akta.ba

Izgradnja tvornice odnosno proizvodnog pogona firme B-Spring u Gospodarskoj zoni Begovača u Livnu treba započeti iduće sedmice.

Izgradnja tvornice odnosno proizvodnog pogona firme B-Spring u Gospodarskoj zoni Begovača u Livnu treba započeti iduće sedmice kada će biti upriličeno i potpisivanje ugovora za početak radova, saznaje Akta.ba.

"Odabrali smo izvođača radova i sve je već pripremljeno. U narednih nekoliko dana ćemo potpisati ugovor sa tvrtkom Širbegović, a nakon toga očekujemo transfer novca od Belgijske banke koja nas kreditira i kada će sve biti finalizirano", potvrdio je za portal Akta.ba direktor tvrtke Frano Brajko.

Po njegovim riječima, plan je da se iduće sedmice krene sa iskopnim radovima kada će strojevi izaći na teren.

Gradit će se objekt od 2100 kvadrata kapaciteta za 30 uposlenih u jednoj smjeni. Vrijednost samog objekta je od 2,5 do 3 miliona KM u koju će biti instalirana najnovina tehnologija.

Inače, što se tiče građevinske dozvole i ostalih administravnih stavki sve je već pripremljeno krajem prošle godine kada je i najavljena gradnja.

"U međuvremenu se radilo na odabiru izvođača radova, a kasnije su već vremenski uvjeti pomjerili planove vezane za početak izgradnje i evo sada imamo povoljne prilike da možemo krenuti sa radovima", kazao je on, ističući da im je cilj da se do 10. mjeseca ove godine uradi što više posla kako bi mogli ući u objekat.

Inače, kako smo ranije objavili, firma B-Spring osnovana je od strane grupacije Mecaspring iz Belgije. Riječ je o vodećem proizvođaču opruga u zemljama Beneluksa. Osnovna djelatnost ove firme je proizvodnja opruga i alata za sve industrije, posebno za zrakoplovnu i autoindustriju.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije