Do kraja godine početak proizvodnje robotskih regala u Usori

03.08.2017. 11:47 / Izvor: Akta.ba
Do kraja godine početak proizvodnje robotskih regala u Usori
OTVORI GALERIJU

Nakon dovršetka montažnih radova pristupiti će se unutarnjem uređenju sa postavljanjem instalacija i radnih mašina čime bi pogon bio spreman za početak rada.

Načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić izvršio je nedavno terensku posjetu poduzeću "Ferretto Group Central Europe d.o.o." prilikom koje je obavljen obilazak gradilišta na lokalitetu "Lugovi" gdje ovaj italijanski investitori gradi pogon za proizvodnju industrijskih robotskih regala.

Cilj posjete je upoznavanje sa tokom i dinamikom radova na izgradnji proizvodnog pogona za koji je kamen temeljac položen u septembru prošle godine.

"Radovi na iskopu zemlje i betonaži temelja se privode kraju i rok za njihov završetak je 8. augusta. Okončanjem ovih radova krenut će se sa uređenjem vanjskih ograda i kanala te okoliša oko proizvodne hale. U planu je također izgradnja kolektora oborinskih voda sa bioprečišćačem za koji se trenutno prikuplja potrebna dokumentacija", kazao je generalni direktor poduzeća Džemal Klepić koji je upoznao je načelnika sa do sada urađenim radovima, te sa radovima planiranim u narednom periodu i rokovima za njihovo izvršenje.

U toku su i radovi na montaži proizvodne hale, a rok za njihov dovršetak je oktobar ove godine. Na poslu montaže angažovano je 12 djelatnika ovog poduzeća.

Nakon dovršetka montažnih radova pristupiti će se unutarnjem uređenju sa postavljanjem instalacija i radnih mašina čime bi pogon bio spreman za početak rada.

"Prva faza, koja uključuje izgradnju 12.000 m2 proizvodnih hala bit će okončana koncem 10. mjeseca kada će uslijediti transfer strojeva i opreme iz Vicenze i prijem radnika, oko 50, obuka i početak proizvodnje do kraja godine. Paralelno sa tim nastavit će se izgradnja novih proizvodnih pogona i njihovo stavljanje u funkciju", pojasnio je za Akta.ba Anto Bonić, pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije.

Podsjeća da se planira ukupno izgraditi proizvodnih hala u površini 40.000 m2, a investitor će kroz transfer tehnologije i izgradnju objekata uložiti oko 7 miliona eura.

"Tržište za plasman proizvoda ovoga investitora je cijeli svijet, jer su oni svjetski lider u proizvodnji i montaži logističkih sistema. Ferretto Group u zadnjih nekoliko godina ima svoje pogone i proizvodne jedinice u Indiji, Kini, Egiptu. Nakon završetka izgradnje planira se zapošljavanje preko 150 radnika", dodao je Bonić.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije