Radovi na Bjelašnici u punom jeku, počinje montaža za četverosjed

07.08.2017. 16:21 / Izvor: Akta.ba
Radovi na Bjelašnici u punom jeku, počinje montaža za četverosjed
OTVORI GALERIJU

Radovi na Bjelašnici odvijaju se u punom jeku, a do početka sezone će bh. ljepotica, zasjati novim sjajem i biće jedno od najboljih skijališta u regionu.

Radovi na Bjelašnici odvijaju se u punom jeku, a kako se najavljuje i očekuje, do početka sezone će bh.  ljepotica zasjati novim sjajem i biće jedno od najboljih skijališta u regionu.

Iz ZOI'84 Olimpijskog centra obavijestili su da je izvršena većina zemljanih i betonskih radova, za četverosjed, šestosjed i osnježavanje.

Za osnježavanje je dostavljeno 30 topova za snijeg, a za vertikalni transport su stigli ankeri za stubove.

Također, dopremljena je konstrukcija polazne stanice i djelovi stubova za šestosjed. Dostavljen je dio konstrukcije dolazne stanice. Postavljena je i većina cijevi za vodu, cca. 3800 metara cijevi.

"U toku je krčenje šume, kako bi se cjevovod postavio na stubu 8, a u ponedjeljak se očekuje početak montaže za četverosjed. Sretno nam!", poručili su iz ZOI-ja.

Inače, ovo je najveći projekt koji je pokrenut na olimpijskim planinama u postratnom periodu, vrijedan je 16 miliona KM, a sredstva su osigurali Vlada i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije