Srušen hotel Romanija, planirana izgradnja tržnog centra Tropik

26.09.2017. 08:53 / Izvor: SRNA
Srušen hotel Romanija, planirana izgradnja tržnog centra Tropik

Ovaj tržni centar upotpuniće sadržaje različitih usluga i ponude na Sokocu i omogućiti 20 do 30 novih radnih mjesta.

Radovi na potpunom rušenju nekadašnjeg hotela "Romanija" na Sokocu počeli su krajem prošle sedmice, a na tom mjestu planirana je izgradnja tržnog centra “Tropik”, rečeno je Srni u kompaniji “N trejd” Istočno Novo Sarajevo, koja je 2014. godine kupila ovaj objekat.

Direktor kompanije Predrag Nešić kaže da hotel na Sokocu ruše da bi prema već sklopljenom ugovoru između njegove firme i kompanije “Tropik” iz Banjaluke počela izgradnja savremenog tržnog centra sa više sadržaja, za potrebe “Tropik” maloprodaje.

“Ovaj tržni centar upotpuniće sadržaje različitih usluga i ponude na Sokocu i omogućiti 20 do 30 novih radnih mjesta”, naveo je Nešić.

On kaže da je rano govoriti o početku radova na izgradnji novog objekta, ali se nada da će oni početi prema projektu čija je izrada u toku i čim bude završeno raščišćavanje gradilišta.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica ističe da je Sokocu bio potrebniji hotel od tržnog centra, ali da lokalna vlast ne može uticati na to, jer je objekat prodajom postao vlasništvo firme “N trejd”.

“Mi rado prihvatamo sve investitore koji žele da ulažu na području naše opštine i stvaraju priliku za nova radna mjesta, pa tako i pomenute dvije kompanije, pogotovo što će objekat imati niz korisnih sadržaja za naše stanovnike”, ocijenio je Bjelica.

Prema njegovim riječima, tržni centar će biti izgrađen na površini od oko 1.500 metara kvadratnih na kojoj se nalazio i hotel “Romanija”.

Bjelica je podsjetio da je hotel tokom proteklih 15 godina promijenio tri vlasnika i da nijedan nije uspio u potpunosti da renovira objekat i vrati ga u funkciju.

“Nakon niza neuspjelih pokušaja privatizacije, imovinu bivšeg ugostiteljskog preduzeća `Sokolac` zajedno sa hotelom `Romanija` Osnovni sud Sokolac je prodao u stečajnom postupku firmi `N trejd` iz Istočnog Novog Sarajeva u septembru 2014. godine”, rekao je Bjelica.

On je istakao da ni ova firma nije uspjela da oživi rad hotela, ali je odlučila da sklopi ugovor o izgradnji savremenog tržnog centra u ovom mjestu sa kompanijom “Tropik” iz Banjaluke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije