Bijeljinu, Brčko i Tuzlu povezati autoputem

11.10.2017. 08:34 / Izvor: Akta.ba
Bijeljinu, Brčko i Tuzlu povezati autoputem

Nakon sastanka u Gradskoj upravi Bijeljine, gradonačelnici su najavili nastavak susreta i jačanje saradnje između Bijeljine, Brčkog i Tuzle. 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razgovarali su jučer u Bijeljini s gradonačelnikom Mićom Mićićem o zajedničkim projektima u oblasti cestovne infrastrukture.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić iskazao je zadovoljstvo zbog održavanja sastanka ističući da su potencijali za suradnju ova tri grada veoma veliki.

"Distrikt ima interes da bude dio mreže cesta koje su u planu da se grade na prostoru BiH, a ono što je naš interes ne smije i neće biti protivno interesima drugih. Nadam se da će i naš grad biti dio budućih prometnica koje će Brčko povezati s Banjom Lukom i Bijeljinom kao i Tuzlanskom županijom", rekao je Milić.

"Razgovarali smo o dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji, kao i mogućnostima njenog unaprjeđenja. Najviše smo se fokusirali na izgradnju autoceste i složili smo se da je ideja da se Sarajevo preko Bijeljine poveže s Beogradom zaista dobra i da će od nje koristi imati kako naš grad tako i Tuzla i Brčko", istaknuo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dodajući da su autoceste na ovom području djelomično već uvrštene u prostornoplansku dokumentaciju.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izrazio je uvjerenje da će se ovakvi sastanci uskoro održati u Tuzli i Brčko distriktu BiH kako bi se ojačala i nastavila suradnja ovih lokalnih zajednica.

"Najavljena autocesta prilika je za bolju komunikaciju, bolji životni standard i mogućnost za nova radna mjesta građana bez obzira na nacionalnost. Na ovaj način povezat će se ljudi iz oba entiteta i Distrikta Brčko", istaknuo je Imamović dodajući da su pojedini glavni i idejni projekti već gotovi. On je izrazio uvjerenje da će investitor biti pronađen zahvaljujući čvrstoj odluci i suradnji tri grada – Bijeljine, Brčkog i Tuzle.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije