Addiko Bank i FIPA zajedno do novih investicija

16.11.2017. 10:30 / Izvor: Akta.ba
Addiko Bank i FIPA zajedno do novih investicija

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija Gordan Milinić razgovarao je sa Boštjanom Pečenkom, članom Uprave Addiko Bank.

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija Gordan Milinić razgovarao je sa Boštjanom Pečenkom, članom Uprave Addiko Bank, o poslovnom ambijentu u BiH, administrativnim problemima sa kojima se strani investitori suočavaju u BiH, te trenutnim mjerama (ukupno 57) koje FIPA predlaže za unapređenje poslovnog okruženja u zemlji.

Pečenko je istakao dugotrajnu proceduru za registraciju firme i PDV broja kao oblasti koje bi trebalo značajno unaprijediti, ukoliko se želi pomoći privrednicima da lakše posluju.

Razgovarano je također o predstojećem poslovnom forumu posvećenom mogućnostima za ulaganje u BiH koji će biti održan u Ljubljani početkom 2018. godine, u organizaciji Ambasade BiH u Sloveniji, na kojem će Addiko Bank također uzeti aktivno učešće, te će pomoći oko okupljanja investitora iz Slovenije i Italije.

Addiko Bank će svojim komitentima koji su zainteresirani za investicije preporučiti povezivanje sa FIPA-om, te im obezbijediti potrebne kredite i garancije za investicije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije