cargo-partner gradi info-logistički centar u Ljubljani

29.11.2017. 10:53 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner gradi info-logistički centar u Ljubljani

Početkom 2018.godine, cargo-partner započinje izgradnju modernog info-logističkog centra u blizini aerodroma u Ljubljani.

Početkom 2018.godine, cargo-partner započinje izgradnju modernog info-logističkog centra u blizini aerodroma u Ljubljani.

cargo-partner, međunarodna kompanija za organizaciju transporta i logistike, 2018.godine započinje izgradnju novog logističkog centra u Ljubljani. Ovaj projekat dio je strategije kompanije s ciljem jačanja globalnih skladišnih kapaciteta.  Novi logistički centar sadržavat će 20.000 paletnih mjesta na više od 23.000 m² skladišnog prostora, 4000 m² prostora za pojedinačne manje pošiljke, 5000 m² za blokovno skladištenje te 4000 m² uredskog prostora.

Smješten direktno pored aerodroma u Ljubljani, udaljen 20 minuta od centra grada, pomenuti logistički centar nudit će direktnu konekciju sa autocestom A2. Sa 44 rampi, objekat će biti izvanredno opremljen za brzu manipulaciju i lokalnu distribuciju.

Photo copyright: Esther Horvath / cargo-partner

Direktor cargo-partner Slovenija, Viktor Kastelić izjavljuje: "Naš novi info-logistički centar odražava rastuće zahtjeve tržišta. Dodatno nas čini sretnima rast našeg tima sa trenutnih 100 na 120 uposlenika i unaprijed se radujemo što ćemo nove talente moći dočekati u našem novom, modernom i atraktivnom uredu."

Trenutna logistička ulaganja cargo-partnera uključuju i proširenje skladišnih kapaciteta u Dunajskoj Stredi u Slovačkoj sa dodatnih 20.000 paletnih mjesta, te izgradnju info-logističkog centra u Fishamendu, Austrija i skladišta sa 20.000 paletnih mjesta u Sofiji, Bugarska. Otvaranje ovih skladišta također je planirano za 2018.godinu.

O cargo-partneru

cargo-partner je kompanija srednjeg obima u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem usluga u logistici, sa posebnom stručnošću u avionskom i pomorskom transportu robe te informacijskim tehnologijama. Kao integrirani logistički partner, razvija veliki broj rješenja koja, zahvaljujuci IT-podržanom transportnom lancu i optimiziranom menadžmentu nabave i prodaje, svojim klijentima omogućava konkurentne prednosti. Kompanija je osnovana prije više od 30 godina. U 2016. godini je sa 2588 uposlenika ostvarila promet od 555 miliona eura.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije