Mostarska Izgradnja Tojaga angažovana na više projekata

02.02.2018. 14:15 / Izvor: Akta.ba
Mostarska Izgradnja Tojaga angažovana na više projekata

Društvo za građevinarstvo i transport "Izgradnja Tojaga" d.o.o. Export-Import Mostar uspješno posluje već dugi niz godina.

Društvo za građevinarstvo i transport "Izgradnja Tojaga" d.o.o. Export-Import Mostar koja uspješno posluje već dugi niz godina u oblasti izvođenja građevinskih radova, zadovoljno je poslovanjem u prethodnoj godini.

O uspjesima ove firme najbolje svjedoče brojni realizovani projekti, kao i dugogodišnja uspješna saradnja sa poslovnim partnerima. Neki od značajnijih projekata koje su realizovali u prošloj godini su: Dogradnja 1ha Regionalne deponije čvrstog otpada UBORAK – BUĐEVCI Mostar, Izvođenje građevinskih radova i drugih radova na nadogradnji odlagališne kasete u Regionalnoj deponiji "Mošćanica", Izvođenje radova vanjskog uređenja kompleksa objekta za trajni smještaj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Izvođenje II faze radova na izgradnji školskog objekta i školske sportske dvorane škole u Gnojnicama, kao i mnogi drugi projekti.

"Trenutno smo angažovani na više projekata, a među značajnijim su svakako: Poljoprivredno-industrijska zona Gajevi – regulacija bujičnog toka Sušica, Izgradnja Osnovne škole Gnojnice – završni radovi i Izgradnja pristupnih puteva, servisnih saobraćajnica i montažnih platoa za kranove – VE PODVELEŽJE. Svakako, u tekućoj godini planiramo zadržati dosadašnji trend poslovanja, ali i proširiti poslovanje u odnosu na predhodne godine", kazali su iz firme Izgradnja Tojaga.

Firma trenutno ima 70 zaposlenika, a svako novo zaposlenje vezano je za obim poslovanja. U sklopu firme također posluje i P.J. benzinska pumpa „OIL TOJAGA“ Mostar, koja se nalazi na magistralnom putu M61 Mostar – Nevesinje.

"Ukoliko se ukaže potreba zbog obima posla svakako ćemo angažovati dodatno osoblje. Za sada smo zadovoljni dosadašnjim tokom realizacije navedenih projekata, i nadamo se da će se i preostali radovi realizovati u skladu sa predviđenom dinamikom radova", poručili su iz ove firme.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije