U Industrijskoj zoni "Celpak" počinje izgradnja savremene saobraćajnice

06.03.2018. 07:52 / Izvor: SRNA
U Industrijskoj zoni 'Celpak' počinje izgradnja savremene saobraćajnice

U prijedorskoj industrijskoj zoni "Celpak" uskoro će početi izgradnja savremene saobraćajnice koja će omogućiti lakši pristup investitorima.

U prijedorskoj industrijskoj zoni "Celpak" uskoro će početi izgradnja savremene saobraćajnice koja će omogućiti lakši pristup investitorima, čija je ukupna vrijednost 716.000 KM.

Iz budžeta grada Prijedora za ovaj projekat biće izdvojeno oko 346.000 KM, a ostatak će obezbijediti Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/.

Nova saobraćajnica pružaće se od prijedorskog Poslovnog centra, kroz Industrijsku zonu do saobraćajnice koja prolazi pored Metalne industrije.

U Gradskoj upravi kažu da će to biti jedna od najljepših prijedorskih ulica koja će imati pješačku zonu, trotoare, uličnu led rasvjetu i biće urađena po najvišim standardima.

Najveći značaj takozvane "ceste 105" jeste  u obezbjeđivanju infrastrukture za sve potencijalne ulagače, među kojima je već sada izvjestan dolazak slovenačkog "Kolektora".

"U narednom periodu prva će biti smještena hala `Kolektora`, a očekujemo i druge investitore. Ostala nam je površina od četiri hektara, pa ćemo vidjeti da smjestimo još neke investitore. Uglavnom, tim putem biće omogućen pristup za infrastrukturu - struju, vodu, kanalizaciju, rasvjetu i sve što je potrebno jednom investitoru", ističe direktor Agencije za lokalni razvoj "PREDA" Prijedor Miše Reljić.

Izgradnja saobraćajnice počinje čim to omoguće vremenski uslovi, izvođač radova je preduzeće "Prijedor-putevi", a rok za završetak je kraj juna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije