Ilijaš dobio modernu tržnicu

17.05.2018. 08:46 / Izvor: Akta.ba

Izgradnja pijace - tržnice, koja se sastojati od otvorenog i zatvorenog dijela, koštala je oko 600.000 KM.

Prodavači na ilijaškoj pijaci će od subote 19.5.2018 godine, kada je planirano i svečano otvorenje, imati puno bolje uslove rada, saznaje Akta.ba

Tržnica na lokalitetu Banovac je koncipirana  tako da  prvenstveno zadovolji  potrebe sadašnjih i budućih korisnika, te da se uveliko poboljša kvaliteta prostora, a samim tim i okruženja.

Izgradnja pijace - tržnice, koja se sastojati od otvorenog i zatvorenog dijela, koštala je 640.000,00KM, a sredstva su obezbijedili Općina Ilijaš, Vlada Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

Izvođač radova bila je firma "Fazum gradnja" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma "Construkt d.o.o." iz Zavidovića. 

Nakon zvaničnog otvorenja Gradskom tržnicom će upravljati JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš. 

Gradska tržnica sastoji se iz dva dijela: zatvorenog dijela dimenzija 15×20 metara i otvorenog dijela, odnosno nadstrešnice dimenzija 20×25 metara. Tržnica će predstavljati mjesto gdje će ilijaški poljoprivrednici moći plasirati svoje proizvode svaki dan, a ne samo subotom, kako je bilo dosad.

Realizacijom ovog projekta građani Ilijaša dobili su modernu Gradsku tržnicu u kojoj će se moći prodavati proizvodi animalnog porijekla, mlijeko, jaja itd.  

Izgradnjom tržnice stvorene su pretpostavke da građani Ilijaša mogu nabavljati proizvode u svom gradu svaki dan, a i mogućnost poljoprivrednim proizvođačima sa područja općine Ilijaš da plasiraju svoje proizvode.

Kroz ovaj projekt data je prilika poljoprivrednim proizvođačima sa ovog područja da imaju adekvatan prostor za rad i mjesto gdje mogu plasirati svoje domaće uzgojene proizvode.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije