Švicarska firma otvara pogon kod Prijedora vrijedan oko dva miliona franaka

21.05.2018. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Švicarska firma otvara pogon kod Prijedora vrijedan oko dva miliona franaka

U prvom planu namjeravaju da zaposle oko osam radnika, a kako već imaju potpisane predugovore sa određenim kompanijama, plan je da posao dobije oko 30 radnika.

Švicarska firma za proizvodnju metalnih sklopova otvara svoj pogon u Hrnićima (Trnopolje), pod nazivom "SB Laser". Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora i Edhem Bešić, direktor "SB Lasera", potpisali su nedavno ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije dijela javnog puta i izgradnje trafo-stanice za potrebe rada proizvodne hale koja će biti izgrađena, piše kozarski.com

Vrijednost ovog projekta je oko 90.000 KM, Grad Prijedor finansira 40 odsto od ovog iznosa, a "SB Laser" 60 odsto.

"Već smo kontaktirali rukovodstvo Mašinske škole u Prijedoru. Oni su nam dostavili spisak od osam učenika koji trenutno imaju najbolji uspjeh, a u planu nam je i da ova škola izvrši obuku za varioce. Našli smo dva čovjeka koja želimo odvesti u Švicarsku, da se upoznaju sa procesom rada i o tome šta zahtijevaju naši kupci. Sa preduzećem “Cromex” dogovorili smo obuku u jednom od njihovih kabineta", rekao je Bešić.

On je dodao da u prvom planu namjeravaju da zaposle oko osam radnika, a kako već imaju potpisane predugovore sa određenim kompanijama, plan je da posao dobije oko 30 radnika.

Gradonačelnik Đaković je izrazio želju da Bešićev poslovni plan teče uspješno, te da se na poslovima koje nudi ova firma zaposli što više kvalifikovane mlade radne snage.

Vrijednost cjelokupne investicije iznosi oko dva miliona franaka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije