Do kraja juna nastavak gradnje kargo centra Aerodroma Banja Luka

Investicije / PROJEKTI

Do kraja juna nastavak gradnje kargo centra Aerodroma Banja Luka

Iz Aerodroma, koji je investitor, poručuju da očekuju skori povratak mašina i radnika na gradilište.

11.06.2018. 10:16 Izvor: / atvbl.com

Do kraja mjeseca trebalo bi da krenu radovi na kargo centru Aerodroma Banja Luka, poručuje u telefonskom razgovoru za ATV Dragomir Zorić, direktor firme "Delta MD" koja je izvođač radova.

Pred kameru nije htio ali je dodao da svakodnevno komunicira sa upravom Aerodroma oko nastavka izgradnje koja, zapravo, nije ni krenula kako treba jer je inspekcija zabranila gradnju zbog odstupanja u dimenzijama konstruktivnih elemenata. Čeka se samo rješenje nadzornog organa koji bi trebalo da donese odluku na koji način će, sve, biti nastavljeno. 

Iz Aerodroma, koji je investitor, poručuju da očekuju skori povratak mašina i radnika na gradilište.

"Izvođač u posljednje vrijeme iznosi neke svoje primjedbe, mislim da smo rasčistili tu situaciju. Situacija je vrlo jasna kada je u pitanju nastavak izgradnje kargo centra, u kojoj fazi i gdje se nalazimo. Međutim sve zavisi od procedura, određenih elaborata. Ali, ja mogu reći da smo u svakodnevnom kontaktu i sa izvođačem radova i sa našim nadzornim organom," rekao je Duško Kovačević, direktor Aerodroma Banja Luka. 

Obustavu izgradnje izvođač je ranije pravdao korišćenjem prefabrikovanih elemenata drugog proizvođača. Inspekcija je sve zaustavila, bilo je žalbi, rokova i poništavanje rješenja tako da se sve odužilo mnogo više od 120 dana roka koji je bio planiran za izgradnju. 

Ni ministru saobraćaja nije po volji što se sve, toliko, oteglo.

"Ja sam želio samo da se izbjegnu sudovi, ako bude trebalo onda ćemo sudom to rješavati. Nažalost, imamo takvu sitauciju kakvu imamo, gdje izvođač radova spori da on treba da to otkloni ili dovede u neko stanje. Tako da je u tom pravcu problem," rekao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja RS. 

Izgradnjom kargo centra razvio bi se teretni saobraćaj što bi moglo da bude korisno za privrednike koji su izvozno orjentisani, kaže ministar trgovine i turizma Srpske. 

"Ne samo da modernizacija kargo centra doprinosi razvoju privredne djelatnosti, trgovačke djelatnosti u Srpskoj. To samo govori da i Srpska mora biti prepoznatiljiva i u toj oblasti privređivanja," rekao je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Srpske.  

Možda bi oživljavanje putničkog saobraćaj od ove jeseni, za kada je najavljeno uspostavljanje tri međunarodne linije sa Mahovljana, moglo da bude podstrek svima koji su uključeni u priču oko kargo centra, da što prije riješe sve ono što, trenutno, opterećuje nastavak izgradnje. Pošto je riječ o montažnom objektu, nedostaci bi mogli da budu uklonjeni relativno brzo, demontažom ili prilagođavanjem projektnoj dokumentaciji. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije