Do kraja sedmice u funkciji otvoreni bazen na krovu hotela Grand Neum

13.08.2018. 11:27 / Izvor: Akta.ba
Do kraja sedmice u funkciji otvoreni bazen na krovu hotela Grand Neum

Planiraju da će cjelokupna investicija iznositi oko 4 miliona KM.

Dugonajavljivani panoramski bazen na krovu Grand Hotela Neum ovih dana će biti pušten u funkciju.

"Privodimo posljednje radove kraju, tako da očekujemo da će to u ovoj sedmici biti u funkciji", potvrdio je za Akta.ba Ante Konjevod, direktor Grand Hotela Neum u Neumu.

Kada je u pitanju proces gradnje, Konjevod je istakao da je uglavnom sve teklo po planu, sa malim zakašnjenjem.

"Uglavnom sve je to tolerantno. Očekujemo da će za nekoliko dana, dok se sazna da je bazen u funkciji sve krenuti u punom jeku. Bazen je jako atraktivan i zbog pogleda na Uski zaljev, a ima sunčalište od nekih 3 hiljade kvadratnih metara sa barom. Smatram da će sve to biti veoma zanimljivo i atraktivno za sve goste ne samo hotela Neum, nego i šire, za cijeli region", ispričao je Konjevod.

Cijene prilagođene svima

Cijene za korištenje bazena će biti uskoro formirane, kako ističe Konjevod, te će se truditi da budu pristojne kako bi svako mogao priuštiti posjetu ovom otvorenom bazenu.

"U cijenu korištenja bazena će biti uključene i ležajka i suncobran", dodao je Konjevod.

Također, za očekivati je i da će organizovati i različite zanimljive sadržaje, ali o tome još nemaju detaljnije informacije.

"Taj prostor je idealan za raznolika okupljanja, kao što su koncerti, nastupi te slično", naglasio je Konjevod.

Objasnio je da su ljudi sa kojima su kontaktirali tokom gradnje pokazivali zadovoljstvo i oduševljenje, te optimizam da će ovakav bazen dobro raditi, kao i da će biti interesantan svima.

"Svakako, rijetki su bazeni na krovu hotela, a posebno sa ovakvim sunčalištem i posebnim panoramskim pogledom na more", dodao je Konjevod.

Ovaj bazen će, kako ističe, biti isključivo ljetni panoramski bazen te ne planiraju da ga natkrivaju.

"Budući da hotel već ima jedan bazen koji se po potrebi može otvarati i zatvarati, ovaj novi, ljetni bi mogao raditi četiri mjeseca u sezoni", kazao je Konjevod koji očekuje da će ovih dana, kada se otvori bazen, biti jako velika posjeta i interes.

Kongresna dvorana

Uporedo, sa gradnjom hotela, gradila se i multifunkcionalna dvorana, kapaciteta za 1000 osoba, te dvije manje pomoćne dvorane, jedna sa 150 mjesta, a druga sa 250 mjesta.

"Kongresna dvorana je već završena i u funkciji je. Druga namjena joj može biti i salon za bilo koja druga događanja. Tako da dvorane se već mogu koristiti, ali sada je ljetni period, pa je malo manje seminara i edukacija, ali u post-sezoni očekujemo jako veliki interes od strane organizatora seminara", naglasio je Konjevod.

Još su pri kraju završni radovi i obračuni, tako da planiraju da će cjelokupna investicija, kada je u pitanju izgradnja kongresne dvorane i bazena iznositi oko 4 miliona KM.

"To je dugoročna investicija i smatramo da ćemo vremenom uspjeti vratiti sav novac koji je uložen. Međutim, za to će trebati vremena i godina, ali se to vraća i kroz ponudu hotela. Porodužujemo sezonu, imamo kompletnu ponudu, tako da će se u tom dijelu to sve nama isplatiti, te ćemo imati određene efekte tokom boravka naših gostiju", obrazložio je Konjevod.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije