Potpisani ugovori o izgradnji regionalnih cesta u SBK-u

28.08.2018. 15:15 / Izvor: Fena
Potpisani ugovori o izgradnji regionalnih cesta u SBK-u

Predviđeno je da radovi počnu za sedam dana, a rok za završetak je šest mjeseci.

Ugovore o izgradnji i saniranju regionalnih cesta u Srednjobosanskom kantonu danas su u Travniku potpisali predstavnici kantonalne Vlade, Direkcije za ceste, te izvođači radova.

Kako je rečeno novinarima, predviđeno da radovi počnu za sedam dana, a rok za završetak je šest mjeseci.

"Sanacijom i izgradnjom putne infrastrukture otvaramo mogućnost dolaska novih investicija i otvaranja radnih mjesta. Dakle, namjera nam je da gradimo dobru mrežu puteva, a time i poboljšavamo sistem investiranja", kazao je novnarima premijer SBK-a Tahir Lendo.

Projekti koji će biti financirani iz kreditnih sredstava, a za koje je okončana procedura javne nabavke su izgradnja dviju dionica regionalne ceste R413a, Dolac – Han Bila – Ovnak, te rekonstrukcija dionice regionalnog puta R653, Kaćuni – Lugovi – Moštre.

Kantonalna direkcija za ceste ranije je potpisala ugovore o izvođenju radova na regionalnim cestama koji se financiraju iz kreditnih sredstava osiguranih od Vlade SBK-a.

Izgradnja i sanacija regionalnih cesta financira se kreditnim zaduženjem Vlade SBK-a kod Razvojne banke Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 18 milijuna KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije