U Reljevu se radi sanacija Paljevske ulice i proširenje mosta na ulazu u naselje

05.09.2018. 13:45 / Izvor: Akta.ba

Radovi će koštati oko 140.000 KM, a zajednički ih finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Na području mjesne zajednice Reljevo izvode se radovi na sanaciji najoštećenijih dijelova Paljevske ulice i rekonstrukcija i proširenje postojećeg mosta na ulazu u naselje.

Riječ je o saobraćajnici koja je od vitalnog značaja za ovo naselje, jer se njome odvija javni gradski prijevoz i svakodnevno je koristi veliki broj stanovnika, a koja je u lošem satnju.

Posebno je bilo problema u odvijanju saobraćaja u gornjem dijelu ulice zbog oštećenja na kolovozu i na ulazu u naselje, gdje se nalazi most preko Reljevskog potoka, koji je imao mogućnost odvijanja saobraćaja u jednom smjeru.

U sklopu radova sanirat će se postojeći kolovoz po dionicama, urgentna oštećenja kolovoza, izvršiti čišćenje kanala za odvodnju oborinskih voda koji su bili zapušteni, zatim čišćenje postojećih i izrada novih propusta, kao i uređenje škarpi. Također će biti zamijenjene bankine u dužini od oko 1.500 metara, te obnovljena nedostajuća signalizacija.

U okviru ovih radova u toku je rekonstrukcija i proširenje postojećeg mosta preko Reljevskog potoka, za još jednu saobraćajnu traku, obzirom da širina kolovoza u ovom dijelu ulice nije bila dovoljna za mimoilaženje vozila, te su se stvarale saobraćajne gužve. Kroz ovaj projekat uradit će se dvije saobraćajne trake i pješačka staza, tako da će se saobraćaj ubuduće odvijati u dva smjera. Sa obje strane mosta bit će postavljena sigurnosna ograda.

Radovi će koštati oko 140.000 KM, a zajednički ih finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije